Codrin Ștefănescu, mărturii despre Doina Pană, după ce s-a demonstrat că a fost otrăvită: Lupta ei cu această mafie era cunoscută

Codrin Ștefănescu vine cu mărturii cutremurătoare după ce specialiştii au demonstrat că fostul ministru Doina Pană a fost otrăvită.

26 ian. 2021, 15:34
Codrin Ștefănescu, mărturii despre Doina Pană, după ce s-a demonstrat că a fost otrăvită: Lupta ei cu această mafie era cunoscută

Codrin Ștefănescu, mărturii despre Doina Pană, după ce s-a demonstrat că a fost otrăvită. Fostul secretar general al PSD spune că Pană era să îşi piardă viaţă, după cum arată analizele INML, în dorința ei de a-și apăra țara, însă partidul condus de Marcel Ciolacu nu spune nimic.

Codrin Ștefănescu, mărturii despre Doina Pană, după ce s-a demonstrat că a fost otrăvită. Ce s-a întâmplat de fapt

„S-a dovedit că Doina Pană a fost otrăvită cu mercur pe vremea când era ministru! Expertiza oficială a INML, la cererea procurorilor DIICOT, a fost clară!”, se arată în expertiza INML.

„Lupta ei cu mafia pădurilor și a defrișărilor ilegale este cunoscută! O femeie curajoasă, care era să fie ucisă în dorința ei de a-și apăra țara!

Și PSD-ul lui Ciolacu tace în întregul său! Nicio reacție, niciun strigăt de revoltă! Parcă au dispărut cu toții, „bravii” mei colegi…”, a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina de Facebook.

Acuzația potrivit căreia Doina Pană ar fi fost otrăvită cu mercur în timpul mandatului a fost confirmată în urma unor expertize oficiale.

Expertizele au fost efectuate de către specialiştii de la Institutul de Medicină Legală și de medicii de la Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon”. A fost efectuată o expertiză endocrinologică, care urma să demonstreze că otrăvirea cu mercur nu a venit în urma consumului unor fructe de mare, ci a fost o otrăvire intenționată.

Astfel, potrivit celor două expertize, Doina Pană a fost otrăvită, având în vedere cantitatea mare de mercur din sângele acesteia, anunţă Antena 3.

„Într-un final, pentru că au epuizat toate analizele specifice, cineva a avut ideea de a mă trimite la toxicologie, la Spitalul Floreasca. Și acolo am aflat că aveam o concentrație mare de mercur. Ce pot să vă spun cu certitudine este că nu mi s-a pus o singură doză, încât să mi se facă imediat rău, a fost ceva programat. Eu am convingerile mele, din ce direcție vine”, a spus Doina Pană, în iulie 2019, la emisiunea „Sinteza Zilei” realizată de Mihai Gâdea. Întrebată dacă otrăvirea este legată de activitatea ca ministru, când au fost luate măsuri foarte dure împotriva mafiei pădurilor, Doina Pană a răspuns: „Da!”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Doina Pană: „Ştiu cine ar fi vrut să mă omoare și prin cine. S-au luat bani grei”