Codrin Ştefănescu susţine că se duc lupte în PSD. „Au primit ordin să pună mâna pe acest partid, iar noi ne chinuim să îl recuperăm”

Codrin Ştefănescu, fostul secretar general al PSD, a declarat că în Partidul Social Democrat există două tabere - una condusă de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte interimar la formaţiunii, şi o alta condusă de Eugen Teodorovici, fost preşedinte executiv al social-democraţilor.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 15:19
Codrin Ştefănescu susţine că se duc lupte în PSD. „Au primit ordin să pună mâna pe acest partid, iar noi ne chinuim să îl recuperăm”

Codrin Ștefănescu a vorbit, vineri, că în partid a fost pus la cale un puci chiar de către prietenii lui Liviu Dragnea.

„Ăsta a fost puciul organizat acum 2 ani de zile împotriva lui Liviu Dragnea. I-au vrut nu doar funcția, ci capul, inima. Sunt oameni pe care i-a băgat în casă, li se destăinuia, petreceau Crăciunul și Revelionul, stăteau la masă cu el când fiul lui s-a căsătorit, cu care a fost la pescuit. Au pus la cale un puci ca să te facă praf. Au primit ordin să pună mâna pe acest partid, iar noi ne chinuim să îl recuperăm”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Realitatea PLUS.

Reacţia lui Codrin Ştefănescu vine în contextul declaraţiilor făcute de Liviu Dragnea, într-un interviu acordat din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSd a vorbit despre”reţeta” prin care unii dintre liderii social-democraţi au reuşit să preia conducerea partidului.

„Reţeta e foarte simplă. Oamenii ăştia nu au multe idei, ci suficiente, dar au cu cine să le pune în practică. Spuneau: Cu Liviu e o problemă, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, lăsaţi-l mai uşor. Doamna Dăncilă, dumneavoastră sunteţi o femeie capabilă, care puteţi să vă asumaţi mai mult. Aşa a apărut această idee.

Ne ocupăm noi de comdamnare. Şi aşa, uşor- uşor, a preluat partidul. Lui Paul Stănescu i s-a spus la fel. Să preiei tu conducerea executivă a partidului. Paul a avut o declarație la un moment dat. Dacă ar fi să aleagă între prieteni și partid, alege partidul.

Se spunea că vrea să scoată România din UE, e prieten cu Putin, cu Viktor Orban. Se spunea despre fiecare politician ce trebuie spus în funcţie de profilul psihologic”, a spus Liviu Dragnea, conform sursei citate.

Liviu Dragnea, despre posibila alianţă dintre PSD şi Pro România. „Dacă se aliază, într-o săptămână se iau la ceartă”