Codul rutier, modificat din nou. Noi reguli pentru motociclişti în trafic

Vremea s-a încălzit, iar motocicliştii sunt întâlniţi tot mai des în trafic. Autorităţile pregătesc modificarea codul rutier, iar schimbările vizează în special motocicliştii.

25 mai 2022, 11:54
Codul rutier, modificat din nou. Noi reguli pentru motociclişti în trafic

Codul rutier urmează să fie modificat, potrivit unui proiect de lege pus luni în dezbaterea senatorilor, astfel încât cei ce folosesc mopede, scutere sau motociclete să nu mai fie obligați, așa cum e acum, să aibă asupra lor trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, potrivit avocatnet.ro.

Citeşte şi: ULUITOR! Cum vor deputaţii să schimbe Codul Rutier. Şoferii agresivi rămân cu permisul în buzunar, vitezomanii primesc dovadă de circulaţie

Iniţiatorii proiectului motivează schimbarea prin faptul că, de cele mai multe ori, spațiul de depozitare disponibil în cazul mopedelor, scuterelor sau motocicletelor este extrem de mic, iar trusa medicală, triunghiurile ori extinctorul nu încap.

Dacă legea va trece, măsura se va aplica vehiculelor din categoriile AM, A1, A2 și A. Categoria AM este cea a mopedelor a căror viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h.

Categoria A1 se referă la motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW sau tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW, în timp ce categoria A2 cuprinde motociclete cu puterea maximă de 35 kW.

Categoria A se referă la motociclete cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

Citeşte şi: Codul rutier s-a schimbat iar! Amendă de peste 1000 de lei pentru această greşeală banală

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma propusă şi va intra în vigoare, motocicliștii nu vor mai fi obligaţi să aibă la ei trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.