Coface: România rămâne vulnerabilă din cauza mediului politic şi economic instabil

Coface a păstrat calificativul privind riscul de ţară pentru România la B, clasă de risc care indică un mediu politic şi economic instabil, capabil să afecteze în continuare un istoric al plăţilor deja sărac, au anunţat, miercuri, la o conferinţă de presă, reprezentanţii Coface.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 10:19
Coface: România rămâne vulnerabilă din cauza mediului politic şi economic instabil

România rămâne vulnerabilă ca urmare a persistenţei dezechilibrelor externe şi a ajustărilor bugetare insuficiente, în timp ce condiţiile de finanţare ar trebui să se înăsprească din nou în 2012 din cauza aversiunii crescute a investitorilor faţă de risc. Sistemul bancar rămâne afectat de un nivel ridicat al împrumuturilor neperformante, potrivit sursei citate.

‘2012 va fi un an greu pentru economia românească într-un context european sumbru, cu o recesiune în zona euro şi o restrângere a creditului pe fondul recapitalizării băncilor străine în România. Companiile româneşti se vor confrunta cu o reducere a cererii la export, o deteriorare a accesului la finanţare, la care se va adăuga un consum intern privat slab şi un nivel al investiţiilor precar’, a declarat country cluster manager Coface pentru România, Bulgaria şi Slovacia, Cristian Ionescu.