Colaborare inedită: Ştefan Hruşcă a cântat alături de mezzosoprana Ruxandra Donose

Nici nu s-au incheiat bine Zilele Maramuresului, ca baimarenii au avut din nou parte de distractie. De aceasta data, Primaria a fost cea care a organizat Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 29 mai-1 iunie 2015. Evenimentul menit sa sustina candidatura orasului pentru titlul de Capitala Europeana 2021 a adunat laolalta oameni de toate varstele, cu evenimente pentru toate gusturile.

RomaniaTV.net
03 iun. 2015, 08:29
Colaborare inedită: Ştefan Hruşcă a cântat alături de mezzosoprana Ruxandra Donose

In cadrul acestui eveniment, celebrul Stefan Hrusca a cantat alaturi de mezzosoprana Ruxandra Donose, un nume consacrat pe marile scene ale lumii.

Celebra mezzosoprana de talie mondiala – Ruxandra Donose, care straluceste pe cele mai mari scene ale lumii a venit in Romania special pentru sarbatoarea orasului Baia Mare, acest eveniment cultural-artistic organizat de Primaria Municipiului Baia Mare reprezentand un pas foarte important pentru candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021.

Titlul de Capitala Europeana a Culturii este acordat anual unui numar de 2 orase europene pentru gazduirea unui program cultural complex care celebreaza unitatea in diversitate, ca principiu fundamental al spiritului european. Programul este recunoscut pentru capacitatea sa de a schimba într-un mod profund dinamica economica a oraselor gazda, avand rol de catalizator al regenerarii urbane. Candidatura pentru titlul de Capitala Europeana reprezinta o oportunitateunica pentru ca Municipiul Baia Mare sa-si modifice traiectoria si rolul la nivel national si european intr-un mod pozitiv si sustenabil.

Stefan Hrusca, invitatul special al serii

Sambata (30 mai 2015) s-a desfasurat in Piata Cetatii concertul de muzica clasica ce i-a avut ca invitati pe mezzosoprana Ruxandra Donose, soprana Natalia Buciuman, tenorul Cristian Mogosan, Orchestra si Corul Nova Musica – dirijor Gabriel Bebeselea, invitat special fiind nimeni altul decat celebrul Stefan Hrusca. Artistul a urcat pe scena la invitatia Ruxandrei Donose, ca moment special dedicat maramuresenilor. Cei doi artisti au interpretat doua piese de inspiratie folclorica: „Saraca Inima Me’” si „Norocul”, duetele acestora ridicand publicul in picioare. Si vestimentatia celebrei mezzosoprane i-a uimit pe spectatori, aceasta purtand un ilic maramuresean, ca semn de pretuire pentru Maramures si baimareni.

Sarbatoarea Orasului Baia Mare i-a mai avut ca invitati pe Nelly Miricioiu, tenorii Florin Estefan si Cristian Mogosan, Alexandru Tomescu si Edward Kunz, Opera din Craiova, Opera Nationala Romana din Cluj Napoca, Eugen Sarbu, Teatrul Evreiesc de Stat, Dan Puric, Maia Morgenstern, etc. Tot in cadrul Zilelor Culturale ale Baii Mari au mai existat procesiuni religioase, spectacole sustinute de Dan Puric si alte evenimente dedicate publicului baimarean, printre care o reprezentatie a celebrei opere Barbierul din Sevilla.