COLECTIV. 200 de pompieri vor fi audiaţi în dosarul imaginilor ascunse de la tragedie

Aproape 200 de pompieri vor fi audiaţi în dosarul imaginilor care au surprins intervenţia de la clubul Colectiv, imagini ce au fost ţinute la sertar timp de aproape patru ani.

10 iun. 2020, 05:37
COLECTIV. 200 de pompieri vor fi audiaţi în dosarul imaginilor ascunse de la tragedie

Procurorii militari și polițiștii de la Serviciul Omoruri au început cercetările în dosarul deschis până acum in rem, în care erau cercetate faptele, după ce în spațiul public au apărut la finalului anului trecut imagini care surprind intervenția în noaptea tragediei, potrivit digi24. 

Imaginile au fost ascunse aproape patru ani și în momentul în care ele au apărut în presă reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spuneau că nu au considerat necesar să le arate publicului.

Acele imagini erau însă importante pentru anchetele care erau deja în curs și pe care procurorii le-au solicitat de mai multe ori, fără să ajungă însă la anchetatori. Anchetatorii au formulat acuzații grave: ucidere din culpă, vătămare din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu și profanare de cadavre.

Ultima acuzație are legătură momentul în care șeful ISU București, colonelul Orlando Șchiopu, ar fi înjurat victimele din Colectiv în momentul intervenției.

Audierile au început, primii pompieri fiind deja chemați la Serviciul Omoruri iar audierile urmează să continue și în perioada următoare.

Aproape 200 de pompieri de la ISU București vor merge în fața criminaliștilor și să explice ce s-a întâmplat în seara din 30 octombrie 2015, respectiv cu acele imagini de la intervenția lor.

Citeşte şi Tatăl unui tânăr mort după incendiul de la Colectiv, către Dan Puric după ce i-a numit „haimanale”: „Eu şi copilul meu Alex te iertăm”