COLECTIV IN MEMORIAM. Noapte albă în amintirea victimelor incendiului din Club Colectiv

Pe 30 iulie s-a împlinit un an şi 9 luni de la tragedia din Club Colectiv, în care zeci de tineri şi-au pierdut viaţa ca urmare a incendiului izbucnit în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. 64 de morţi era, până sâmbătă, bilanţul vieţilor luate de flăcările din Colectiv, însă acesta a ajuns la 65 după ce unul dintre tinerii care au scăpat atunci din iad, dar care îşi pierduse iubita în incendiu, şi-a pus capăt zilelor ca urmare a depresiei pe care nu a reuşit să o depăşească.

RomaniaTV.net
30 iul. 2017, 05:55
COLECTIV IN MEMORIAM. Noapte albă în amintirea victimelor incendiului din Club Colectiv

UPDATE: Zeci de oameni s-au strâns duminică seara în faţa clubului Colectiv, pentru a comemora victimele incendiului. Rudele şi prietenii celor pieriţi sau răniţi acuză statul că nu acordă atenţie supravieţuitorilor, fiind necesară, în viziunea lor, consiliere psihologică.

„Nu s-a schimbat absolut nimic, nu avem decât promisiuni, iar în timpul ăsta se moare. (..) Am spus că în seara aceasta venim doar să aprindem nişte lumanâri şi, din păcate, a trebuit să aprindem 65 în loc de 64. (..) A mai murit un prieten, a mai plecat la grup un băiat frumos, tânăr, care ar fi trebuit să aibă un viitor aşa cum au avut toţi ceilalţi 64. Răzvan trebuie să se odihneasca acum, să îl lăsăm în pace. Nu am mai vorbit cu el. Era un tânăr cu viaţa lui. Eu am sperat ca moartea acestor 65 de copii să nu fie degeaba. În orice ţară din lumea asta s-ar schimba ceva, numai la noi nu. Sper că politicienii se vor trezi şi nu se vor mai gândi la buzunarele lor, ci şi la vieţile noastre”, spune Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, un tânăr mort în incendiu.

*

Cei care doresc să aprindă o lumânare în memoria victimelor incendiului produs în clubul Colectiv din Capitală în noaptea de 30 octombrie 2015 sunt aşteptaţi duminică seară în Piaţa Bucur, unde până luni dimineaţă va avea loc un eveniment intitulat „Noapte albă la #Colectiv”.

„În data de 30 iulie, începând cu orele 20.00 şi până la orele 8.00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul ‘Noapte albă la #Colectiv’, întrucât se împlineşte un an şi nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi. Să venim cu mic cu mare, cu flori, cu jerbe, coroane, lumânări, candele, fotografii”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Sâmbătă, încă un rănit în incendiul din Colectiv şi-a pierdut viaţa, numărul celor care au murit în urma incendiului ajungând astfel la 65.