Încă o victimă, a 65-a, după incendiul din Colectiv. A murit la aproape 2 ani de la tragedie

Numărul victimelor incendiului din club Colectiv a ajuns la 65. Sâmbătă, la aproape 2 ani de la tragedia care a curmat în total 64 de vieţi, s-a mai frânt un drum. Răzvan a scăpat cu viaţă din clubul morţii, însă şi-a pierdut acolo iubita, pe Valentina Florea, o gălăţeancă de 27 de ani. Acum, la un an şi 9 luni de la momentul care i-a schimbat radica viaţa, a plecat şi el alături de "Tina", aşa cum era alintată iubita lui. Există informaţii potrivit cărora tânărul şi-ar fi pus capăt zilelor. Dumnezeu să-l odihnească!

RomaniaTV.net
29 iul. 2017, 15:52
Încă o victimă, a 65-a, după incendiul din Colectiv. A murit la aproape 2 ani de la tragedie

Vestea morţii lui Răzvan a apărut pe Facebook, însă nu au fost furnizate detaliid despre condiţiile în care s-a produs decesul.

Prieteni ai tânărului au postat mesaje cu #Colectiv, semnalând faptul că numărul victimelor creşte şi acum.

„Dumnezeu sa-l ofihneasca! Sper sa-si si gaseasca linistea, in sfarsit, alaturi de Tina”, este unul dintre mesaje. „65, damn it! #colectiv”, este un altul.

Familia lui Răzvan şi cea a iubitei sale, care a pierit imediat după incendiu, preferă să păstreze discreţia cu privire la decesul tânărului, care a fost confirmat şi pe pagina Asociaţiei Colectiv GTG 3010. Comentariile postate apoi de internauţi par să confirme faptul că Răzvan şi-a pus capăt zilelor din cauza traumelor psihice cu care a rămas după Colectiv.

„Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug”, spunea Răzvan, prietenul Tinei, la scurt timp după tragedia din Colectiv.

Tina, cum îi spuneau prietenii, avea 27 de ani şi era din Galaţi. Tânăra era prietena lui Răzvan, decedat în cursul zilei de sâmbătă. Era cu un grup de prieteni în clubul „Colectiv” şi a fost singura care n-a reuşit să iasă când s-a dezlănţuit infernul. Tina, cum îi spuneau cei dragi, a terminat facultatea în Bucureşti şi a rămas în Capitală.

Tina iubea viaţa şi era pasionată de scris, aşa că îşi făcuse un blog. „Nu e nimic mai lipsit de farmec decât o viaţă în care nu poţi să trăieşti pentru mai mult decât pentru acum. Pentru că, în final, cine nu şi-ar dori să traiască mai multe vieţi?”, scria Valentina pe blog.

*

În urma incendiului din clubul Colectiv îşi pierduseră viaţa 64 de persoane: 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

*

Dosarul incendiului din Club Colectiv se judecă la Tribunalul Bucureşti, ultimul termen având loc pe 3 iulie, comasat cu cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

La termenul anterior, din 16 mai, judecătoarea de caz a facut o cerere de abţinere care a fost aprobată de alt magistrat şi s-a hotărât repartizarea aleatorie a dosarului unui alt judecător, iar la termenul din 23 iunie s-a constatat că noul judecător avea mai multe cauze, astfel că dosarul Colectiv a fost amânat. Fostul primar al sectorului 4 nu a venit la instanţă.

Această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. Judecătorii au respins şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de juristul Ministerului de Interne.

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului „Colectiv” în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

În dosarul „Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club.

Unul dintre patronii Colectiv pleacă din ţară, deşi se afla sub control judiciar

Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. În plus, Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

*

Procurorii continuă cercetările, într-un dosar disjuns, faţă de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Marian Moise a fost trimis de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Ancheta în cazul său a început mai târziu pentru că acesta a fost rănit în urma incendiului.

Dosarul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost instrumentat de procurorii DNA, care în 5 mai 2016 l-au trimis în judecată pe fostul edil, alături de alţi trei funcţionari din primărie, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Cei patru sunt acuzaţi că au eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru clubul Colectiv, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la securitatea la incendiu.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 5 mai 2016, iar în 14 octombrie instanţa a decis că procesul poate să înceapă şi că rechizitoriul a fost corect întocmit.

*

Un al treilea dosar deschis după incendiul din clubul Colectiv este cel în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei.

În 28 octombrie 2016, procurorii militari din DNA i-au trimis în judecată pe Antonina Radu şi George Petrică Matei, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, pentru că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsuri.

În această cauză s-au constituit părţi civile 248 de persoane, care au formulat pretenţii civile ce se ridică la 212.474.000 euro şi 51.240.315,8 lei.

*

LISTA COMPLETĂ A CELOR 64 DE VICTIME DECEDATE ÎN URMA INCENDIULUI DIN CLUB COLECTIV DIN 30 OCTOMBRIE 2015 – FILMUL EVENIMENTELOR

1. Mihai Alexandru, 34 de ani, arhitect, chitarist al trupei Goodbye to Gravity

2. Vlad Țelea, 37 de ani arhitect, chitarist al trupei Goodbye to Gravity

3. Cătălina Ioniță, 34 de ani, arhitect, cofondator al UrbanEye Film Festival din București, prietena lui Mihai Alexandru

4. Laurențiu Vârlan, 30 de ani, chitarist în trupa Up to Eleven

5. Adrian Rugină, 38 de ani, producător muzical și toboșar la trupa Bucium, a murit salvând alte vieți, decorat post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler de Președintele României

6. Marius Ștefan Rușitoru, 27 de ani, editor de imagine la TVR

7. Monica Tănăsoiu, 35 de ani, manager la o agenție de publicitate din București

8. Claudiu Petre, 35 de ani, Sysadmin la Apa Nova și fotograf, a murit după ce a salvat două persoane, decorat post-mortem cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler de Președintele României

9. Maria Ion, 38 de ani, femeie de serviciu în clubul Colectiv. Văduva a lăsat în urmă 5 copii

10. Ștefan Hamed-Andrei, 15 ani, elev olimpic al Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu din Capitală, a murit intoxicat în incendiul din Clubul Colectiv

11. Alexandru Cătălin Simion, 40 de ani, chitarist care a făcut parte din formaţiile: Erase, Phobia, Hatemode, Deliquents

12. Anda Ioana Epure, 31 de ani, București

13. Petre Andrei Bucă, 29 de ani, arhitect din Brăila

14. Mihaela Vieru, 31 de ani, din Onești, inginer medical la o firmă de aparatură medicală din București, prietena toboșarului Constantin Ignat, decedat și el în incendiu

15. Maria Vulcu, 30 de ani, arhitect din Deva lucra în Capitală

16. Valentina Florea, 27 de ani, din Galați, absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din București, lucra la o firmă de publicitate și marketing din Capitală

17. Carmen Irina (Karina) Oprița, 24 de ani, din Câmpina, a absolvit Facultatea de Informatică, era în primul an la masterat și lucra ca specialist IT la Telekom, în București

18. Matei Gabriel, 42 de ani, din Prahova, a terminat Universitatea Politehnica din București

19. Radu Palada, 35 de ani, din Câmpina, lucra în domeniul web marketing

20. Nelu Tilie, 47 de ani, fost jurnalist în anii 1990 la Tineretul Liber

21. Diana Enache, 25 de ani, din Câmpulung Muscel, studentă la Cibernetică

22. Nicoleta Baldovin, 25 de ani, din comuna Dobrotești, județul Teleorman, absolvise două facultăți: Drept și Istorie și era angajată a Institutului Național al Patrimoniului

23. Ioan Tripa, 45 de ani, din Oradea, arhitect

24. Alexandru-Paul Georgescu, 23 de ani, bassist, student anul II Master 

25. Constantin Ignat, 40 de ani, cercetător la Institutul Național de Cercetare pentru Sport și toboșar al trupei rock Monarchy Band

26. Valentin Fieraru, 25 de ani, barman în Clubul Colectiv

27. Simona Livia Stan, 27 de ani, din București, angajat la Oracle

1 noiembrie 2015

28. Liliana Gheorghe, 25 de ani, studentă la Litere

29. Mimi Voicu, 31 de ani, designer și costumier al trupei rock Goodbye to Gravity, angajată a companiei Oracle 

30. Alexandra Matache, 26 de ani, din București, angajată a clubului Colectiv, absolventă a facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București

2 noiembrie 2015

31. Costel Cârlicean, 44 de ani, inițial neidentificat, decedat la Spitalul de Arși

3 noiembrie 2015

32. Andreea Chiriac (Beavy), 28 de ani, angajată a companiei Oracle

7 noiembrie 2015

33. Ionuț Cosmin Popescu, 32 de ani, din Focșani

34. Daniel Ciobanu, 40 de ani, cameraman și chitarist al trupei Prea Târziu

35. Ionuț Maior, 27 de ani, din Onești, locuia în Capitală, basist în trupa de rock Bruma, a absolvit Politehnica, a murit la Spitalul Universitar

36. Tullia Ciotola, 20 de ani, italiancă studentă la Universitatea Orientale din Napoli, se afla la București în cadrul programului universitar Erasmus, a murit într-un spital din Rotterdam, după ce a fost transferată de la Spitalul SRI în Olanda

37. Florin Cristian Popescu. 35 de ani, bodyguard în clubul Colectiv, a murit la Rotterdam, în drum spre spital, după ce a fost transferat de la Spitalul SRI în Olanda

38. Adrian Popa, 29 de ani, angajat al companiei Oracle, a murit la Spitalul Floreasca

39. Alex Chelba, 33 de ani, fotograf

40. Andra Elena Toader, 30 de ani, din Bacău, fotograf, a murit la Spitalul Floreasca

41. Serian Mavi, 25 de ani, de origine tătară, absolventă a facultății de Limbi Străine, angajată la compania Oracle, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni

8 noiembrie 2015

42. Ayberk Manci, 20 de ani, cetățean turc, student la Facultatea de Studii Economice a Universității din Izmir, se afla în România prin Programul universitar Erasmus, a decedat la Spitalul Floreasca

43. Alexandra Rădulescu, 26 de ani, din Brașov, barman în Clubul Colectiv, a murit la Spitalul Floreasca

44. Matei Alexandru, 26 de ani, din București, a încetat din viață la Spitalul de Arși

45. Bogdan Enache, 41 de ani, toboșarul trupei Goodbye to Gravity, starea acestuia s-a agravat în timp ce era transferat de la Spitalul de Arși către o clinică din Zurich, Elveția şi a decedat. 

9 noiembrie 2015

46. Teodora Maftei, 36 de ani, fotograf și jurnalistă Pro Tv, a murit la un spital din Israel

47. Liviu Zaharescu, 25 de ani, din Brașov, fotograf pentru publicația online Let’s Rock România, absolvent al Facultății de Marketing a Academiei de Studii Economice București, a murit la Spitalul de Arși

10 noiembrie 2015

48. Tudor Golu, 28 de ani, chitaristul trupei rock Axial Lead, a murit într-un spital din Birmingham

49. Elena Nițu, 18 ani, din București, elevă în clasa a XII-a D la Colegiul Economic A.D. Xenopol, din Capitală, a decedat într-un spital din Liverpool

11 noiembrie 2015

50. Vlăduț Roberto Andy, 19 ani, a murit în ziua când împlinea 19 ani într-un spital din Chelmsford

51. Alexandru Pascu, 33 de ani, basistul trupei Goodbye to Gravity, a murit pe un aeroport din Paris în timp ce era transportat la un spital din Franța

12 noiembrie 2015

52. Mădălina Strugaru, 29 de ani, prietena solistului Andrei Găluț, a decedat la Spitalul Floreasca

53. Alex Aliman, 28 de ani, a murit la Spitalul Floreasca

54. Claudiu Bogdan Istrate, 22 de ani, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni

13 noiembrie 2015

55. Loredana Dărescu, 29 de ani, din Brăila, a decedat la spitalul BG Clinic Ludwigshafen din Germania

16 noiembrie 2015

56. Ioana Victoria Geambașu, 18 ani, din Mizil, olimpică la matematică, a decedat la Spitalul Sfântul Ioan

19 noiembrie 2015

57. Ana Albu, 37 de ani, a murit la Spitalul de Arși după ce fusese mutată pe 18 noiembrie de la Spitalul Sfântul Ioan

20 noiembrie 2015

58. Andreea Ștefan, 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a murit într-un spital din Germania

21 noiembrie 2015

59. Alexandru Mihai Iancu, 25 de ani, din București, absolvent al Academiei de Studii Economice, a murit la Spitalul Sf. Ioan din Capitală

22 noiembrie 2015

60. Alexandru Hogea, 19 ani, din Sinaia, student al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității București, a murit la clinica AKH din Viena

13 decembrie 2015

61. Ioana Raluca Pănculescu, 36 de ani, psiholog, a murit într-o clinică din Germania unde a fost transferată de la Spitalul Bagdasar Arseni

15 decembrie 2015

62. Roxana Boghian, 26 de ani, a murit la Spitalul de Arși

21 decembrie 2015

63. Cristian Mitroi, 30 de ani, artist grafic, a murit într-un spital din Marea Britanie

14 martie 2016

64. Radu Sienerth, 22 de ani, student la Facultatea de Marketing a ASE București, a murit la Spitalul Floreasca din București.