Colegiul Medicilor, sesizat de Ministerul Sănătăţii în cazul Oprescu

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat miercuri că Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la cazul primarului suspendat al Capitalei. Avocaţii s-au plâns la Ministerul Sănătăţii de tratamentul pe care clientul lor îl primeşte în arest. Aceştia au reclamat medicul arestului pentru că, spun ei, nu i-au acordat edilului îngrijirea necesară.

15 oct. 2015, 06:33
Colegiul Medicilor, sesizat de Ministerul Sănătăţii în cazul Oprescu

Avocatul Viorel Mocanu a precizat că a primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii în care se preciza că a fost sesizat Colegiul Medicilor cu privire la cazul lui Sorin Oprescu.

Citeşte şi: Sorin Oprescu l-a RECLAMAT pe medicul din arest la Ministerul Sănătăţii. Edilul a făcut TREI PLÂNGERI

„Noi am sesizat Ministerul Sănătăţii menţionând că domnul Oprescu nu primeşte îngrijiri medicale adecvate şi nici nu i se respectă dieta pentru diabet. Am primit o adresă potrivit căreia, prin ricoşeu, Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor. Urmează să primim un răspuns. De altfel, în acest moment, noi, apărătorii domnului Oprescu, lucrăm la o plângere pe care o vom înainta Ministerului de Interne”, a declarat avocatul Viorel Mocanu, pentru ziarul Ring.

Şeful Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti a declarat că va analiza cazul.

„Dacă va ajunge la noi vreo sesizare din partea apărătorilor lui Sorin Oprescu, sau din partea familiei acestuia, în care se va semnala o eroare de comportament medical, noi o vom analiza corect, aşa cum procedăm cu toate sesizările primite. Procedura prevede o analiză pe dosar şi discuţii separate cu medicul reclamat şi cu reclamantul. Orice persoană care are dovezi că este prost îngrijit de un medic poate face o sesizare, aşa că şi domnul Oprescu are acest drept. În funcţie de situaţie, noi putem stabili fie că nu a fost eroare medicală, fie că a fost şi atunci putem da medicului o mustrare sau chiar îl putem exclude din Colegiul Medicilor, ceea ce înseamnă, implicit, şi pierderea dreptului de liberă practică”, a explicat prof. dr. Florian Popa, preşedintele Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti.

Sorin Oprescu a părăsit, miercuri dimineaţa, Institutul Național de Diabet „Paulescu”, fiind dus la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, pentru a fi supus unei investigaţii computer tomograf. În cursul după-amiezii, Oprescu a fost dus înapoi în arest, relatează România TV.

Citeşte şi: Sorin Oprescu se întoarce în AREST după o săptămână prin spitale

„Domnul Oprescu a fost supus miercuri unui PET/CT. Cu şase ore înainte de examinare nu a avut voie să mănânce nimic, nici măcar să mestece gumă, iar cu 24 de ore înainte a băut doar apă plată. I s-au măsurat temperatura corporală şi glicemia înainte de începerea investigaţiei imagistice şi era în regulă. Dacă glicemia ar fi depăşit valoarea de 150 mg/dl, s-ar fi amânat tomografia. Cu o oră înainte de investigaţie, i s-a injectat o cantitate redusă de glucoză radioactivă. Scanarea PET/CT a durat cam o jumătate de oră, iar rezultatul acesteia îi va fi comunicat în 48 de ore. PET/CT i-a scanat întreg organismul, nicio zonă nu a rămas neinvestigată. După investigaţie a mai stat vreo oră în clinică, pentru a ne asigura că se simte bine, după care, cei responsabili cu supravegherea dânsului au decis să-l ducă în Arestul Capitalei”, au declarat surse medicale.