Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti intră în scenariul roşu. Elevii vor face cursuri online

Începând de marţi, 6 octombrie, Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti intră în scenariul roşu. Elevii vor face cursuri online în următoarele două săptămâni, după ce în ultimele zile au fost confirmate patru cazuri de coronavirus în şcoală. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 19:42
Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti intră în scenariul roşu. Elevii vor face cursuri online

Directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti, Sever Popa, a declarat pentru Edupedu.ro că în weekend şi luni au fost confirmate patru cazuri de coronavirus, precizând că în următoarele două săptămâni se vor face cursuri online. 

Întrebat dacă școala și elevii au dotările necesare pentru derularea cursurilor 100% online, directorul Colegiului Mihai Viteazul a precizat că „profesorii au lucrat online și înainte”, în ultimul semestru din anul școlar trecut.

„Încă nu știm ce nevoi au copiii, dar putem să le punem la dispoziție calculatoare din laboratorul de informatică”, a spus Sever Popa.

Acesta a precizat că cele 4 cazuri sunt numai printre elevi, „preluate probabil de la părinți. Nu este o transmitere la nivelul clasei, din câte știu”.

Popa a declarat că nu există profesori în cadrul colegiului care să refuze să predea online. „Însă mai avem de lucru puțin: unii profesori se descurcă mai ușor, alții au de exersat. Din punct de vedere didactic, asta cred că este sarcina cea mai dificilă pentru profesorii care sunt obișnuiți să lucreze cu copiii față în față”, a adăugat directorul Colegiului Național Mihai Viteazul din București.

Citeşte şi Monica Anisie anunţă concedierea profesorilor care nu predau online