Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei. Anunţul făcut de primarul Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat miercuri că 206 sesizări au fost înregistrate în urma ploii abundente, dintre care aproximativ 30 au vizat acumulări de apă pe carosabil.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 12:50
Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei. Anunţul făcut de primarul Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut o informare cu privire la situația din Capitală cu ocazia unui comandament reunit la Primărie. Potrivit acesteia, cantitatea medie de precipitații în București a fost de 53,41 litri/mp, cu excepția zonei Mărgeanului din Sectorul 5, unde a fost de 72 de litri/mp.

„De aseară, de la ora 17,30 și până dimineața la 6,30, echipele Apa Nova s-au aflat în teren și au intervenit pentru remedierea situațiilor semnalate de cetățeni sau instituții. S-a intervenit cu 22 de utilaje pentru îndepărtarea acumulărilor de apă. Au fost înregistrate foarte multe sesizări, un număr de 206, dintre care 32 au vizat acumulări de apă pe carosabil, toate fiind îndepărtate până dimineața, astfel încât traficul rutier să nu fie perturbat. (…) Au fost 15 incidente la gurile de scurgere, toate au fost remediate până dimineața, au fost 36 de sesizări care au vizat probleme cu racordurile unor imobile la rețeaua de canalizare stradală”, a declarat Firea.

Ea a menționat că în unele intersecții semafoarele nu au mai funcționat, ceea ce a determinat blocaje în traficul rutier, cum ar fi în zona bulevardului Timișoara, Pieței Unirii, Pieței Victoria. „Mi s-ar părea normal ca măcar de acum înainte să fim mult mai pregătiți și să înlăturăm mai rapid efectele ploilor abundente, vijeliilor, fenomenelor meteo (…). Îi felicit pe cei care au acționat imediat și au muncit toată noaptea, dar nu am aceleași cuvinte de laudă pentru unele zone în care nu s-a intervenit atât de rapid. Cred că trebuie să fie o prioritate a noastră, a tuturor, de acum înainte, ca, atunci când plouă abundent sau când sunt fenomene meteo, să nu perturbăm viața cetățenilor atât de mult, să îi ajutăm să trăiască normal în acest oraș. Să nu se stea, spre exemplu, într-o stație RATB o oră și jumătate. Nu este vina RATB, este vina circulației îngrozitoare de azi dimineață în Capitală”, a adăugat edilul.

Citeşte şi Probleme din cauza vremii în Capitală. HAOS şi AGLOMERAŢIE la metrou VIDEO

La rândul său, meteorologul Gabriela Băncilă a spus că Administrația Națională de Meteorologie a actualizat pe parcursul acestei dimineți avertizarea ce a fost emisă marți.

„Zona municipiului București se află sub incidența unei informări meteorologice, este precizat în textul respectiv că sunt așteptate cantități de apă până spre orele serii ce ar mai putea atinge în jur de 15 litri/mp. (…) Vor mai fi reprize de ploaie. Intensitatea acestora va fi în scădere semnificativă, iar noi estimăm că ploaia va înceta în jurul orei 18,00. După această oră, intensificările de vânt vor fi cele care ar trebui să atragă atenția. În zona Capitalei se va înregistra un maxim de intensitate a vântului în noaptea ce urmează, de 30-35 km/oră. Și pe parcursul zilei de mâine, vântul va crește în intensitate, urmând să atingă spre orele amiezii 50 — 55 km pe oră”, a explicat meteorologul.

Citeşte şi Carosabil SURPAT în centrul Capitalei, pe Bulevardul Corneliu Coposu