Comandament de URGENŢĂ la PMB din cauza CORONAVIRUSULUI. Gabriela Firea, anunţ de ultima oră despre închiderea şcolilor

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat, la Comandamentul de urgenţă de la Primăria Capitalei, după apariţia primului caz de coronavirus în România, că deocamdată nu se impune închiderea şcolilor şi că o astfel de decizie poate fi luată la nivel Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 08:13
Comandament de URGENŢĂ la PMB din cauza CORONAVIRUSULUI. Gabriela Firea, anunţ de ultima oră despre închiderea şcolilor

Gabriela Firea a precizat că a fost întrebată despre închiderea şcolilor după ce în România a fost confirmat primul caz de coronavirus, iar pacientul infectat cu noul virus a fost adus la Bucureşti.

„Principala intrebare este daca se impune inchiderea unitatilor de invatamant. Primesc foarte multe mesaje, e normal sa isi faca griji. Toate deciziile se iau la nivlul comitetului special iar noi pentru Municipiul Bucuresti tinem legatura cu institutiile nationale si respectam regulile care ni se impun, in functie de situatie. Nu e cazul sa luam masuri pana nu suntem informati ca suntem in acea situatie sa impune restrictii. Dar putem sa venim in intampinare.

Tin legatura permanent cu domnul doctor Raed Rafat, cu domnul profesor Streinu Cercel. Ei sunt cei care trebuie sa ne transmita si direct si formal si informatl masurile care se impun”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit primarului Capitalei, circa 1.000 persoane sunt în carantina la domiciliu în Bucureşti. 

„Spitalul de Boli Infecţionase Victor Babeş a alocat un corp de clădire, pavilionul B4, complet renovat, pentru pacienţii cu coronavirus. Pentru ei s-a creat un circuit special încă de la poartă.

Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport, va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă care erau internaţi pentru alte afecţiuni.

Demarăm în procedură de urgenţă un aparat pentru depistarea coronavirusului, la solicitarea doctorului Streinu Cercel”, a precizat Gabriela Firea.

„De la intrarea în spital, cei reîntorşi în ţară din zonele de risc au un traseu direct. Sunt indicatoare care îi conduc direct la poarta pavilionului B4. Este dotat cu oxigen şi monitoare la fiecare pat. Am decis să-l punem la discreţia celor care vor veni pentru că au nevoie de o izolare aparte. Vor veni cei care sunt bolnavi de coronavirus, cu teste pozitive. Acest pavilion este dedicat lor. Bolnavii şi cei infectaţi nu trebuie să îi primim ca nişte condamnaţi. Sunt nişte persoane care au avut ghinion să intre în contact cu cei bolnavi. Avem 60 de paturi. Sper din tot sufletul să nu folosim toate aceste paturi. În cazul în care lucrurile se complică, vom elibera şi pavilioanele de lângă. Avem echipamentele de protecţie necesare. Am făcut un necesar de echipamente pe care l-am înaintat Ministerului Sănătăţii. Mai mult de o lună de zile spitalul rezistă”, a declarat Emilian-Ioan IMBRI, managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti. 

 

Ştirea iniţială:

În şedinţă vor participa conducerea ASSMB, managerii şi directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitei, reprezentanţi ai SABIF, DGASMB, dar şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Citeşte şi: Bărbatul din Gorj, infectat cu coronavirus, a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Rudele lui sunt izolate la domiciliu

Cine este românul din Gorj infectat cu coronavirus

Informații în exclusivitate obținute de România TV despre tânărul de 25 de ani infectat cu coronavirus. În urmă cu câteva zile, românul a fost în Germania, stat infectat cu coronavirus. Astfel, situaţia se complică şi există posibilitatea ca acesta să fi luat virusul de acolo şi nu de la cetăţeanul italian.