Comandantul Forţelor Navale ale Ucrainei a fost REŢINUT de către Procuratura din Sevastopol

Serghei Gaiduc, comandantul Forţelor Navale ale Ucrainei a fost reţinut de către Procuratura din Sevastopol, după ce, cu o zi înainte, el autorizase militarii ucraineni de la bazele din Crimeea să folosească armamentul din dotare dacă vor fi atacaţi în unităţile lor.

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 14:50
Comandantul Forţelor Navale ale Ucrainei a fost REŢINUT de către Procuratura din Sevastopol

Surse din Procuratura de la Sevastopol au dezvăluit unor jurnalişti faptul că Serghei Gaiduc, comandantul cu grad de Contraamiral al Forţelor Maritime ale Ucrainei, a dat ordin militarilor să folosească armamentul din dotare.

Procuratura informează că Gaiduc ar fi transmis unităţilor militare ucrainene un ordin al autorităţilor de la Kiev de a utiliza armele împotriva civililor, informează publika.md.

Comandamentul Forţelor Navale a fost încercuit de persoane înarmate, miercuri dimineaţa. Gaiduk, a părăsit miercuri cartierul general din acest oraș, împreună cu un grup de ofițeri, după ce milițiile proruse au preluat controlul asupra sediului, informează Interfax, citată de Agerpres.

AFP relatează la rândul său că amiralul Gaiduk ar fi fost „capturat” miercuri de către militanți proruși.

Marinarii ucraineni, între timp, continuă să evacueze, în grupuri mici, baza maritimă din Sevastopol, care include și cartierul general al Marinei ucrainene, însoțiți de activiști proruși.