Comandantul Spitalului Militar şi şeful Direcţiei Medicale, eliberaţi din funcţii

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus eliberarea din funcţie a comandantului Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'' (SUUMC), colonelul Aurelian-Emilian Ranetti, şi a şefului Direcţiei Medicale din MApN, generalul de brigadă Mihai-Marius Mureşan, pentru deficienţe manageriale, informează AGERPRES.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 22:38
Comandantul Spitalului Militar şi şeful Direcţiei Medicale, eliberaţi din funcţii

Ministrul Apărării i-a împuternicit pe colonelul Răsvan Hristea în vederea asigurării atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei de comandant al SUUMC şi pe colonelul Georgel Adrian Stan, la şefia Direcţiei Medicale.

MApN a precizat că Direcţia audit intern a executat, în perioada 31 octombrie 2011 – 31 ianuarie 2012, o misiune de audit de regularitate şi al performanţei la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr.Carol Davila”, în urma căreia au fost identificate o serie de probleme, pentru soluţionarea cărora au fost formulate şi recomandări. Printre acestea, s-au numărat şi unele dintre disfuncţionalităţile sesizate de Corpul de Control al primului-ministru.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a dispus constituirea unei comisii mixte, care a avut ca obiectiv reanalizarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului managerial la Direcţia Medicală şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central.

”Comisia, formată din specialişti ai Secretariatului General, Direcţiei audit intern, Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor, Corpului de control şi inspecţie şi Direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară, a constatat că deficienţele au fost cauzate de rezultatele limitate ale managerilor celor două instituţii. În consecinţă, cei doi comandanţi au fost eliberaţi din funcţii”, precizează MApN.