Comisar de la Garda de Mediu Mureş, reţinut pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Tîrgu Mureş au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a Danielei Burdeţi, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş, pentru nouă infracţiuni de luare de mită.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 09:17
Comisar de la Garda de Mediu Mureş, reţinut pentru luare de mită

Din ordonanţa de reţinere a reieşit că suspecta Burdeţi Daniela a contactat agenţi economici, despre care avea informaţii că ar avea activităţi ce intră în sfera de control a Gărzii de Mediu şi despre care, de asemenea, avea informaţii că ar exista nereguli în ceea ce priveşte aprobările sau avizele necesare exercitării acestor activităţi.

Ca urmare a contactării acestor reprezentanţi ai agenţilor economici, suspecta Burdeţi Daniela le pretindea acestora ca, în schimbul neexercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul neaplicării sancţiunilor prevăzute de lege, să îi plătească unei persoane, reprezentant al unei firme de consultanţă, un onorariu cuprins între 1.000 – 1.500 de lei, pentru întocmirea documentaţiei necesare înlăturării neregulilor constatate.
Astfel, în perioada august-decembrie 2014, Burdeţi Daniela a pretins de la un număr de 9 reprezentanţii ai unor agenţi economici, ca aceştia să plătească către persoana respectivă, sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei, în schimbul neexercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la aplicarea unor sancţiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiţi de către persoana respectivă, jumătate din sumă i-au revenit suspectei Burdeţi Daniela.

Daniela Burdeţi urmează a fi prezentată, la data de 9 decembrie 2014, la Tribunalul Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.