Marius Maghiari şi cei 7 poliţişti află marţi dacă vor fi arestaţi în dosarul accidentului muşamalizat

Comisarul Marius Maghiari, poliţistul care a încercat să muşamalizeze propriul accident rutier, află pe 18 august dacă scapă de controlul judiciar. În plus, cei 7 colegi care l-au ajutat să ascundă evenimentul rutier află şi ei, tot marţi, dacă rămân în libertate. Marius Maghiari s-a plâns că "acest dosar a fost instrumentat nu de către procurorii desemnați de Parchetul Judecătoriei Sector 1, ci de către o doamnă procuror".

13 aug. 2015, 12:36
Marius Maghiari şi cei 7 poliţişti află marţi dacă vor fi arestaţi în dosarul accidentului muşamalizat

Tribunalul București se pronunță pe 18 august în cazul contestației procurorilor la decizia instanței de a-i lăsa în libertate pe cei opt polițiști acuzați că au mușamalizat un accident rutier produs de colegul lor Marius Maghiari, de la Brigada Rutieră.

Marius Maghiari, fost şef în cadrul unui serviciu de la Brigada Rutieră a Capitalei, este cercetat sub control judiciar într-un dosar privind un accident rutier pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni, când a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 34 de ani, dar a încercat să încadreze incidentul ca accident de muncă, printr-o înţelegere cu victima în schimbul unei sume de bani.

Citeşte şi: Comisarul care şi-a muşamalizat propriul accident, filmat în timp ce bate un adolescent

Instanța se va pronunța în data de 18 august în acest caz.

„Mi-am menținut declarațiile. În 15 ani de  zile nu am văzut niciodată ca o victimă care are termen trei lunid e zile să depună plângere, să fie chemată insitent la Parchet, să fie amenințată că dacă nu vine va fi adusă cu mandat de aducere, după care i s-a montat aparatură atât ei, cât și fratelui ei și au fost trimiși să se vadă cu mine pentru a mă instiga la niște întrebări care nu au legătură cu realitatea.

Aceste întrebări la care am răspuns sunt cuprinse la înregistrarea cuprinsă la dosar. Nu am văzut ca o victimă a unui accident rutier care nu are certificat medico-legal care să depășească 90 de zile pentru a intra pe penal să fie chemată cu asemenea insistență la Parchet, să i se monteze aparatură de înregistrare, să încerce să îmi pună mie vorbe în gură. Înregistrarea de la dosar a arătat că nu am vorbit decât adevărul și tot ce am spus acolo este adevărat”, a precizat comisarul Marius Maghiari, la ieşirea din sala de judecată.

Omul legii a precizat că este vorba de o înscenare și că procurorul de caz este rău-intenționat, dar s-a arătat convins că aceste lucruri vor ieși la iveală.

„Eu sunt convins că încet încet adevărul va ieși la iveală, și veți avea surprize cu privire la faptul că acest dosar a fost instrumentat nu de către procurorii care sunt desemnați de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru cauzele Brigăzii rutiere, ci de către o doamnă procuror, despre care am aflat că și-ar fi dus în concediu la țară familia și din concediu ar fi făcut acest exces de zel, pe acest dosar, unde dânsa nu ar fi trebuit să instrumenteze dosarul. În cazul meu este o excepție”, a declarat Maghiari la terminarea procesului.

Comisarul Marius Maghiari, care ar fi dat cu maşina peste o femeie, în urmă cu câteva săptămâni, şi ar fi încercat să ascundă acest lucru, a precizat că, inițial, ar fi ajuns la acord cu victima să meargă la un mediator, dar apoi a fost refuzat când aceasta a fost sunată de la procuratură.

Adjunctul de la Brigada Rutieră, Daniel Piştea nu a vrut să comenteze acuzațiile grave ale procurorilor judecătoriei Sectorului 1.

Ei au început urmărirea penală pentru că acesta împreună cu alți doi politiști de la Brigada Rutieră și 4 de la Secția 2 de Poliție ar fi încercat să-și ajute colegul, pe comisarul Marius Maghiari să musamalizeze un accident rutier, în urma căruia o femeie ar fi fost rănită. După ore de reţinere şi audieri în faţa instanţei, poliţiştii suspecţi şi-au declarat ferm nevinovăţia public.

CITEŞTE ŞI: Cine este comisarul care şi-a MUŞAMALIZAT propriul accident. Ce avere deţine VIDEO

Ofiţerul de la Brigada Rutieră a Capitalei mai are un dosar, în care se fac cercetări la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost reclamat că a lovit un coleg de clasă al fiicei sale.