Comisia de apărare din Senat cere o nouă anchetă parlamentară privind presupusele închisori CIA

Publicat: Luni, 05 Octombrie 2015 15:25 // Actualizat: Luni, 05 Octombrie 2015 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele comisiei de apărare a Senatului, Marius Obreja, a solicitat luni conducerii Senatului înfiinţarea unei noi comisii de anchetă privind presupusele închisori CIA, ca urmare a discuţiilor pe care le-a avut cu delegaţia LIBE a PE şi având în vedere raportul Senatului SUA.

Foto: evz.ro

Potrivit documentului depus la Biroul Permanent al Senatului, Marius Obreja spune că o astfel de comisie de anchetă ar putea fi înfiinţată în contextul noilor informaţii din Raportul Senatului SUA, al solicitărilor delegaţiei LIBE şi al relatărilor din mass-media. El mai cere conducerii acestei Camere să ia în calcul oportunitatea ca Senatul să solicite oficial SUA desecretizarea documentelor care vizează România şi tehnicile de interogare CIA, cuprinse în raportul Congresului american, informează Mediafax.

La 25 septembrie, o delegaţie a Comisiei LIBE a Parlamentului European a venit la Bucureşti, unde a discutat cu membrii comisiei senatoriale de apărare. Delegaţia a solicitat sprijinul Comisiei în demersul Parlamentului European de a cerere Senatului SUA publicarea informaţiilor secretizate despre presupusele închisori CIA.

"Sunt foarte încântată să văd că azi în Parlament am primit confirmarea că sunt dispuşi să lucreze cu PE pentru a cere Senatului SUA să facă publice părţile cenzurate din document, care ar confirma existenţa închisorilor pe teritoriul european şi pentru a stabili noile premise pentru deschiderea anchetei", declara Tanja Fajon, membră a delegaţiei Comisiei pentru libertăţi civile, afaceri externe şi drepturile omului din Parlamentul European, după o întâlnire cu membri ai Comisiei de apărare din Senat.

Oficialul european le-a transmis parlamentarilor români că este importantă desfăşurarea unei anchete pentru aflarea adevărului.

Preşedintele Comisiei de apărare declara atunci că membrii comisiei vor discuta problema în Biroul Permanent al Senatului, subliniind că partea română nu deţine dovezi suplimentare faţă de ancheta parlamentară din 2008.

În 2008, o comisie parlamentară de anchetă a stabilit că nu există indicii ca pe teritoriul României ar fi funcţionat închisori CIA.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CIA închisori CIA închisori CIA România
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 oct 15:40
...de anchetă privind presupusele închisori CIA, ca urmare a discuţiilor pe care le-a avut cu delegaţia LIBE a PE şi Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8705
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H