Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR-ului. Marcel Ciolacu: A fost eliminat oficial plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii

Comisia Europeană a aprobat, marţi, modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), în valoare de 28,5 miliarde de euro.

21 nov. 2023, 17:17
Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR-ului. Marcel Ciolacu: A fost eliminat oficial plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii

Marcel Ciolacu spune că „Guvernul a onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”.

Citește și Marcel Ciolacu: „Îmi doresc ca anul viitor să începem să scădem impozitarea muncii pentru cei cu salariul minim pe economie”

„Odată cu aprobarea modificării PNRR, scăpăm definitiv de coşmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la îngheţarea punctului de pensie până în 2070”, a declarat premierul Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Asigurăm garanția că veniturile pensionarilor vor putea crește și în viitor”

„Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.

Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.

Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturile pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.

Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”, a afirmat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citește și Bombă pe scena politică de la noi: Nicolae Ciucă i-a propus lui Nicuşor Dan să candideze la Primăria Capitalei