Comisia Europeană aprobă o schemă de milioane de euro pentru România

Publicat: Miercuri, 09 Septembrie 2020 17:25 // Actualizat: Miercuri, 09 Septembrie 2020 17:25 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro destinată României, pentru a sprijini întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor şi care sunt afectate de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. 

„Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de 7,4 milioane de euro, aproximativ 35,7 milioane de lei, destinată României, pentru a sprijini întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor şi care sunt afectate de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele destat. În cadrul schemei, sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenţii directe. Scopul acesteia este acela de a ajuta întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să îşi continue activităţile astfel încât să poată furniza alimente şi materii prime furajere pentru industria alimentară şi să poată menţine locurile de muncă", anunţă Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăţi care îşi desfăşoară activitatea în sectorul creşterii bovinelor.

„Comisia a constatat că schema care vizează România respectă condiţiile stabilite în cadrul temporar. În special: granturile nu depăşesc 100.000 de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare şi sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2020. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat", se mai menţionează în comunicatul Comisiei Europene.

Citeşte şi CE: România, singura ţară UE care nu va putea ţine sub control îndatorarea în 2021. Datoria publică pe cap de român creşte 1.000 euro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani Comisia Europeană fermieri bovine
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H