Comisia Europeană, după plângerea penală pe numele lui Timmermans: Oficialii Comisiei sunt sub jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie

Publicat: Joi, 21 Februarie 2019 13:57 // Actualizat: Joi, 21 Februarie 2019 16:38 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a reacţionat joi la plângerea penală înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele vicepreşedintelui Frans Timmermans și a comisarului Vera Jourova. Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a explicat că oficialii Comisiei sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, nu de competența instanțelor naționale.

Foto: RomaniaTV.net

"Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităților române că toți oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdiciția Curții de Justiție a Uniunii Europene, autoritățile naționale nu au nicio jusdicție în acest caz. Toți oficialii europeni sunt acoperiți de protocolul privind imunitățile și privilegiile, atașat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Dați-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de statrea statului de drept din România, în general", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

"Permiteţi-mi, de asemenea, să vă reamintesc că Comisia şi-a exprimat chiar ieri (miercuri - n.r.) profunda preocupare privind statul de drept în România", a mai spus Margaritis Schinas.

Reacția Comisiei vine după ce Secția specială de investigare a magistraților a anunțat miercuri că a înregistrat o plângere penală depusă de către Lumea Justiției, publicația de casă a PSD, împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și a comisarului pe Justiție, Vera Jourova. Înregistrarea plângerii penale nu înseamnă însă că cei vizați de acest demers au dosar penal, ci este doar un prim pas procedural înainte ca procurorii să decidă clasarea sesizării sau continuarea anchetei.

Citeşte şi: Adina Florea i-a deschis dosar penal vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană dosar penal frans timmermans Frans Timmermans
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 feb 00:11
Răspunde | Votează email 2 email
jean
"plângere penală pe numele lui Timmermans" - mai avem si noi medici psihiatri ?
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H