Comisia Europeană este de acord cu ideea unui „certificat de vaccinare” european

Şeful guvernului grec a făcut apel marţi la Uniunea Europeană să adopte un certificat "standardizat" de vaccinare pentru a da o mână de ajutor industriei turismului, iar vineri Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că ar fi de acord cu măsura.

15 ian. 2021, 17:13
Comisia Europeană este de acord cu ideea unui „certificat de vaccinare” european

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”, a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vineri, relatează Agerpres.

„Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (n.r. Kyriakos Mitsotakis) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.

Comisia Europeană ar putea susţine un certificat unic de vaccinare la nivelul UE

„Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european”, a adăugat ea, în contextul în care Cei 27 vor organiza joia viitoare un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Şeful guvernului grec, Kyriakos Mitsotakis, a făcut apel marţi la Uniunea Europeană să adopte un certificat „standardizat” de vaccinare pentru a da o mână de ajutor industriei turismului, foarte afectată de pandemia de coronavirus.

„Este urgent să elaborăm un acord comun asupra creării unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de toate ţările membre”, a scris Mitsotakis în scrisoarea adresată şefei executivului comunitar, subliniind că „un certificat standardizat va fi dovada că o persoană a fost vaccinată cu succes”, a declarat premierul Greciei.

Citeşte şi: Nicolas Sarkozy, vizat de o nouă anchetă. Fostul preşedinte al Franţei e acuzat de trafic de influenţă în favoarea unor miliardari ruşi


loading...