Comisia Europeană, atac împotriva României în ajunul preluării preşedinţiei Consilului UE

Comisia Europeană a reacţionat la atacurile unor lideri PSD la adresa Angelei Cristea, şefa Reprezentanţei CE în România. CE arată că atacurile sunt inacceptabile şi că şefa Reprezentanţei CE ar trebui tratată cu acelaşi respect cu care este tratat ambasadorul României la Bruxelles.

RomaniaTV.net
31 dec. 2018, 13:15
Comisia Europeană, atac împotriva României în ajunul preluării preşedinţiei Consilului UE

„Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale asupra ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne“, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de News.ro.

Este vorba despre atacurile liderilor PSD după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.

Chiar preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor, a susţinut că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România, din cauza Angelei Cristea, şefa Reprezentanţei CE în România.

„Cel puţin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea faţă de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o primă vedere, aş fi tentat să spun că distinsul domn Juncker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni şi simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Ştiind însă cum îşi ia informaţia orice oficial european, chiar şi domnul Juncker, adică prin intermediul reprezentanţilor diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aştepta. După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, aşa că nu e de mirare că domnul Junker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România”, a scris Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, consideră că România este bine pregătită din punct de vedere tehnic, dar guvernul ”nu a înţeles sarcina” asigurării Preşedinţiei Consiliului UE. România este „bine pregătită din punct de vedere tehnic” pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker pentru „Welt am Sonntag”. Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin „ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.