Comisia Europeană, sub tirul Germaniei. Ministrul de Interne de la Berlin critică UE în termeni duri

Ministrul german al afacerilor interne Horst Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la performanţele noii Comisii Europene, în special în problema migraţiei, într-un interviu publicat vineri de săptămânalul Der Spiegel.

22 mai 2020, 11:41
Comisia Europeană, sub tirul Germaniei. Ministrul de Interne de la Berlin critică UE în termeni duri

Am fost plin de speranţe în noua Comisie Europeană. Astăzi sunt, ca să mă exprim delicat, dezamăgit„, a spus Horst Seehofer. „Se aşteaptă de la mine să-mi fac griji cu privire la salvările pe mare şi cu privire la copiii din taberele de refugiaţi din Grecia. Se aşteaptă de la mine să mă preocup în legătură cu o politică de azil comună. Însă toate acestea sunt sarcini pentru UE„, a subliniat ministrul german.

Noua Comisie Europeană sub conducerea Ursulei von der Leyen, fostă ministru german al apărării, şi-a preluat mandatul în decembrie. Seehofer şi-a exprimat dezamăgirea şi în legătură cu faptul că efortul pentru un program de investiţii european menit să atenueze efectele pandemiei de COVID-19 a trebuit să vină mai degrabă dinspre Berlin şi Paris decât dinspre Bruxelles.

Citeşte şi CREŞTERE PENSII. Comisia Europeană, avertisment sumbru pentru pensionari

De asemenea, ministrul de interne german nu a manifestat prea multă înţelegere pentru anunţul făcut de Von der Leyen conform căruia ea nu exclude declanşarea procedurii de infrigement împotriva Germaniei, după ce Curtea Constituţională din aceasta ţară a decis săptămâna trecută că programul de cumpărare de euro-obligaţiuni de către Banca Centrala Europeană contravine parţial legislaţiei germane.

Am remarcat că UE declanşează proceduri de infrigement şi plângeri împotriva statelor sale membre în mod neobişnuit de frecvent„, a spus Seehofer. „Aş vrea să ştiu cum este întărită unitatea europeană prin asemenea mijloace„, a adăugat el.