Comisia Europeană: Vom studia cu atenţie măsurile adoptate prin modificarea Codurilor penale

Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că va analiza cu atenţie proiectele de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, adoptate de Camera Deputaţilor, şi a reafirmat că România trebuie să reia urgent procesul de reformă.

RomaniaTV.net
24 apr. 2019, 17:14
Comisia Europeană: Vom studia cu atenţie măsurile adoptate prin modificarea Codurilor penale

„Avem cunoştinţă despre votul asupra Codurilor penale revizuite, care a avut loc astăzi în Parlamentul român. Vom studia cu atenţie măsurile adoptate, înainte de a decide paşii următori. Înţelegem că ele încă nu sunt promulgate sau intrate în vigoare. Doresc să vă reamintesc că această Comisie a fost foarte clară în privinţa poziţiei sale asupra situaţiei statului de drept în România. România trebuie să reia urgent procesul de reformă. Dacă nu se dă curs îngrijorărilor noastre, Comisia va trebui să acţioneze rapid şi să folosească mijloacele avute la dispoziţia sa”, a declarat pentru Agerpres un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectele de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. PNL şi USR au anunţat că o să le atace din nou la Curtea Constituţională. 

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curții Constituționale. Au fost 181 de voturi pentru. Modificarea Codului Penal a fost şi ea aprobată, cu 180 de voturi. Proiectele merg spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Opoziţia a anunţat că le va contesta din nou la CCR.

Citeşte şi: Coduri Penal, votat în Parlament. Care sunt principalele schimbări. Dragnea: Nu este niciun fel de modificare. Lista votului electronic