Comisia Iordache a dat raport favorabil pe OUG 90 privind Secţia pentru infracţiunile din Justiţie

Publicat: Luni, 26 Noiembrie 2018 14:13 // Actualizat: Luni, 26 Noiembrie 2018 14:13 // Sursa: romaniatv.net

Comisia pentru elaborarea legilor Justiţiei a dat luni raport de admitere pentru OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Ordonanţa 90/2018a fost adoptată, pe 14 noiembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră sesizată.

Comisia condusă de Florin Iordache a respins toate amendamentele depuse la această ordonanţă, majoritatea aparţinând Opoziţiei, şi a adoptat actul normativ în forma venită de la Guvern, aşa cum a procedat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit ordonanţei,  funcţionează cu 15 posturi de procuror.

Bilanţ al Secţiei pentru investigarea magistraţilor, la o lună de la înfiinţare: 849 de dosare înregistrate şi 17 soluţionate

Prin derogare de la dispoziţiile legale, până la finalizarea concursurilor organizate pentru numirea în funcţii şi validarea rezultatelor acestora, posturile de procuror-şef şi cel puţin o treime din cSecţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţieele de execuţie vor fi exercitate provizoriu de procurori care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru numirea în aceste funcţii, selectaţi de comisia de concurs constituită în condiţiile art. 883 alin. (2) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, mai prevede ordonanţa.

Selecţia candidaţilor se realizează de comisia de concurs, printr-o procedură derulată în cel mult cinci zile calendaristice de la data declanşării acesteia de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Comisia de concurs îşi desfăşoară activitatea în prezenţa a cel puţin trei membri.

"În cazul candidaţilor pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, procedura de selecţie are în vedere următoarele criterii: integritatea candidatului, evaluarea activităţii ca procuror. Evaluarea integrităţii candidaţilor se face pe baza datelor existente la dosarul profesional, a documentelor depuse de candidat, a modului în care candidatul se raportează la valori precum independenţa Justiţiei, imparţialitatea magistraţilor, integritatea şi a aspectelor ridicate în cadrul interviului", mai stipulează ordonanţa.

OUG 90/2018 va intra în dezbaterea plenului Senatului, for decizional în acest caz.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H