Deputaţii jurişti au AMÂNAT cu o lună dezbaterea privind modificările la Codul Penal

Comisia juridică a Camerei a stabilit, marţi, ca termenul de amânare a discutării celor 22 de proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală să fie de o lună, în condiţiile în care la 30 iunie se încheie sesiunea parlamanentară, astfel iniţiativele legislative fiind amânate până în toamnă.

16 iun. 2015, 08:56
Deputaţii jurişti au AMÂNAT cu o lună dezbaterea privind modificările la Codul Penal

Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica a propus amânarea discutării proiectelor pentru patru săptămâni, iar comisia a aprobat cu 10 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi două abţineri, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Băsescu: A încerca să-ţi faci scut împotriva corupţiei din noul Cod Penal este o lovitură la adresa justiţiei

Deputatul PNL Gabriel Andronache a susţinut respingerea acestor proiecte şi nu amânarea lor, dar propunerea nu a întrunit voturile necesare.

Liderul UNPR Gabriel Oprea a ameninţat, săptămâna trecută, cu retragerea de la guvernare dacă PSD „modifică pe furiş” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru şi premierului Victor Ponta şi PSD.

Citeşte şi: Gabriel Oprea ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă PSD modifică Codul Penal în Parlament

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţea trecută, că CSM, ÎCCJ, Ministerul Justiţiei să trimită punctele de vedere referitorare la dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

CSM a dat, luni, aviz negativ propunerilor legislative de modificare a Codurilor Penal şi de Procedură Penală, printre prevederile cu care magistraţii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese şi modificarea condiţiilor privind luarea măsurilor preventive.


loading...