Comisia parlamentară de control al SRI, scoasă din hibernare de coronavirus

Comisia de control a SRI din Parlamentul României se reuneşte marţi, după o pauză de câteva luni, pentru a cere instituţiei un raport legat de coronavirus.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 09:20
Comisia parlamentară de control al SRI, scoasă din hibernare de coronavirus

Comisia pentru controlul SRI se va reuni marți, de la ora 12.00, potrivit vicepreședintelui comisiei, Marian Cucșa.

„Voi cere Serviciului Român de Informații un raport pe acest subiect. Noi, autorităţile statului român, avem obligaţia să tratăm subiectul cu seriozitatea cuvenită şi să acordăm o atenţie sporită componentei de prevenţie. Am constatat că sunt foarte multe intoxicări în mediul online, pe această temă, de aceea cred că este extrem de importantă informarea corectă şi constantă a populaţiei. Tocmai pentru a evita panica stârnită de articole cu iz senzaţional”, a scris pe Facebook vicepreşedintele Comisiei SRI din Parlament, deputatul Marian Cucşa, ALDE.

Până în momentul acesta, în România nu s-a descoperit niciun caz de infectare cu coronavirus. Un singur român a fost diagnosticat cu acest nou tip de virus, la bordul navei de croazieră aflate în carantină de aproape două săptămâni în Japonia.

Citeşte şi: Raluca Turcan, despre ordonanţa privind programele de sănătate. „Dacă faci infarct la Sibiu, cel mai apropiat centru e la Târgu Mureş”