Comisioane abuzive în Prima Casă? Decizie judecătorească neaşteptată împotriva BRD

BRD este obligată de o instanţă din România să returneze unei cliente circa 3.000 de euro, reprezentând comision de gestionare/ administrare perceput din 2009 într-un contract Prima Casă. Deşi nu este definitivă, sentinţa creează un precedent periculos pentru a doua bancă din sistem.

RomaniaTV.net
13 oct. 2014, 13:05
Comisioane abuzive în Prima Casă? Decizie judecătorească neaşteptată împotriva BRD

Judecatoria Sectorului 1 a dat castig de cauza unei cliente BRD intr-un proces privind comisioane abuzive dintr-un contract de credit Prima Casa. Sentinta, care nu este insa definitiva, obliga banca sa ii plateasca anumite sume de bani clientei.

Avocatul clientei, Codrut Avram, apreciaza ca aceasta sentinta este prima de acest gen din Romania impotriva BRD.

Prin aceasta sentinta, au fost constatate nule absolut clauzele privind comisionul de gestionare/ administrare dintr-un contract incheiat in anul 2009, creditul fiind acordat in cadrul programului „Prima Casa”.

Citeşte şi Programul Prima casă, extins pentru românii care locuiesc în străinătate

Banca a fost obligata sa returneze toate sumele incasate cu titlu de comision de gestionare/ administrare, din momentul incheierii contractului, sume la care se adauga dobanda legala. De asemenea, s-a dispus incetarea incasarii acestor sume pe viitor.

Avand in vedere numarul mare de contracte incheiate de catre consumatori cu aceasta banca, precum si al celor din cadrul programului „Prima Casa”, hotararea pronuntata reprezinta un precedent extrem de important.          

Afla reactia bancii si mai multe amanunte, in DailyBusiness.ro.