Comitetul pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare împotriva Covid 19 a fost dizolvat. Atribuţiile sale au fost preluate de Ministerul Sănătăţii

Atribuţiile Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid 19 vor fi preluate integral de Ministerul Sănătăţii, conform unei hotărâri de guvern aprobate în şedinţa de luni.

27 iun. 2022, 21:13
Comitetul pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare împotriva Covid 19 a fost dizolvat. Atribuţiile sale au fost preluate de Ministerul Sănătăţii

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că în acest fel a fost actualizată strategia naţională de vaccinare împotriva Covid 19.

„Hotărârea de guvern stabileşte un nou mecanism de coordonare a activităţilor de vaccinare la nivel naţional, urmând ca atribuţiile Comitetului Naţional de coordonare a acestor activităţi să fie preluate în integralitate de către Ministerul Sănătăţii, în corelare cu activităţile derulate în programul naţional de vaccinare”, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul vizează modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernul nr. 1031/2020, prevede nota de fundamentare. În termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii de guvern, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 îşi va înceta activitatea, conform aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Creşte numărul infectărilor cu COVID-19 în România

În plus, Guvernul a mai aprobat, în şedinţa de luni, o hotărâre în baza căreia au fost extinse competenţele Cancelariei Prim-ministrului, fiind preluate şi elemente din componenţa Secretariatului General al Guvernului, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul a aprobat astăzi hotărârea privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-ministrului. Au fost astfel modificate structurile organizatorice, extinzându-se şi competenţele Cancelariei Prim-ministrului. Astfel, pe lângă cele două direcţii deja existente, Direcţia protocol şi relaţii internaţionale şi, respectiv, Direcţia de comunicare şi relaţii cu presa, a fost înfiinţată Direcţia asigurare resurse, Compartimentul juridic şi Serviciul de evaluare, analiză şi coordonare strategică. Au fost preluate cu această ocazie elemente din componenţa Secretariatului General al Guvernului, odată cu atribuţii care, de asemenea, vor fi şi suplimentate cu necesitatea de a gestiona elementele de coordonare pentru procesul de aderare a României la OCDE”, a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Reţetă împotriva stresului. Medicul Vlad Ciurea dezvăluie secretul: „Autosugestia contează foarte mult”