Companiile aviatice ruse sunt nerăbdătoare să reia cursele charter spre Turcia

În jur de 15 companii aviatice ruse au anunțat că sunt gata să reia zborurile charter cu destinația Turcia, după ce vor primi o permisiune în acest sens, a anunțat sâmbătă directorul agenției federale ruse pentru aviație (Rosaviația), Aleksandr Neradko, informează agențiile de presă ruse.

13 aug. 2016, 10:38
Companiile aviatice ruse sunt nerăbdătoare să reia cursele charter spre Turcia

Neradko a subliniat că toate companiile care aveau curse spre Turcia ar dori să le reia și că ele vor avea nevoie de numai câteva ore pentru a restabili programul de zboruri charter între cele două țări, după ce li se va da acordul în acest sens.

În timpul conferinței de presă din 9 august cu omologul său turc, președintele rus Vladimir Putin a declarat că este doar o chestiune de timp restabilirea afluxului de turiști ruși în Turcia până la nivelul de dinaintea crizei dintre cele două țări. El a amintit că la sfârșitul lui iunie Federația Rusă a anulat deja interdicția asupra comercializării de pachete turistice în Turcia.

Citeşte şi Erdogan îl numeşte pe Putin „dragul meu prieten”. Liderul rus promite că va elimina treptat sancţiunile împotriva Turciei

Interdicția privind cursele charter dintre Turcia și Rusia a fost impusă după ce aviația militară turcă a doborât un bombardier rus Su-24 care participa la operațiunile din Siria, în noiembrie anul trecut. Rusia a adoptat atunci sancțiuni economice împotriva Turciei. Conform cifrelor furnizate de Kremlin, schimburile comerciale s-au redus cu 43%, până la 6,1 miliarde de dolari (5,5 miliarde de euro) din ianuarie și până în mai în acest an.

Însă, după luni de schimburi de replici dure între cei doi lideri, Moscova a acceptat cu o rapiditate neașteptată mâna întinsă de Ankara, ordonând imediat ridicarea sancțiunilor împotriva domeniului turistic, extrem de afectat de lipsa rușilor, sosirile acestora prăbușindu-se cu 93% în iunie comparativ cu iunie 2015.