„Comoara” Nadiei Comăneci. A ţinut-o ascunsă aproape 50 de ani: „Mica mea bucăţică”

"Comoara" Nadiei Comăneci. Una dintre cele mai importante sportive din istorie, a scos de la naftalină o imagine cu o păpuşă pe care o deține de aproape 50 de ani. Fosta sportivă a fost cuprinsă de nostalgie în primele zile din 2022.

07 ian. 2022, 12:01
„Comoara” Nadiei Comăneci. A ţinut-o ascunsă aproape 50 de ani: „Mica mea bucăţică”
"Comoara" Nadiei Comăneci

„Comoara” Nadiei Comăneci. „Zeița de la Montreal” a postat pe contul de Instagram o fotografie cu „păpușa Nadia”, o jucărie foarte cunoscută în România pe vremea comunismului.

Citeşte şi: Nadia Comăneci, mesaj de Ziua Naţională a României. Ce au transmis Gică Hagi şi Ana Maria Brânză VIDEO

„Comoara” Nadiei Comăneci

Mica mea bucățică de istorie!”, a scris Nadia Comăneci, alături de imaginea cu celebra păpușă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

În 1976, fabrica „Arădeanca” a început să producă o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci, potrivit adevărul.ro. Era anul în care gimnasta de 14 ani tocmai se transformase în „Zeița de la Montreal”, după Jocurile Olimpice din acel an.

Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani.

Nadia Comăneci, decorată de Iohannis

Nadia Comăneci, răsfăţată cu zeci de mesaje de ziua ei. Zeci de persoane publice s-au strâns şi i-au urat “La mulţi ani!” Nadiei, într-un filmuleţ postat de COSR în social media.

La mulţi ani perfecţi, Nadia!. Ne-ai învăţat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm!

Sportul este despre oameni, emoţii şi mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic şi continuă să admire şi astăzi eleganţa unuia dintre cei mai cunoscuţi români de pe planetă.

Din tot sufletul îţi dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe. La mulţi ani, perfecţi, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”, este mesajul primit de Nadia Comăneci.

Fosta sportivă a mulţumit pentru toate urările primite, ea postând un mesaj video pe Twitter. “Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru urările de ziua mea de naştere în această zi de 12 noiembrie, când împlinesc o anumită vârstă. Vă mulţumesc din nou! Vă urez toate cele bune!”, a spus Nadia.