Compania Boeing trimite un avertisment operatorilor care utilizează modelul de avion care s-a prăbuşit în Indonezia

Boeing va trimite tuturor companiilor aeriene care utilizează modelul 737MAX un avertisment de securitate. Modelul este cel implicat în tragedia Lion Air, care a provocat moartea pasagerilor.  La noi în ţară, TAROM şi Blue Air au achiziţionat 11 astfel de aeronave.

07 nov. 2018, 14:46
Compania Boeing trimite un avertisment operatorilor care utilizează modelul de avion care s-a prăbuşit în Indonezia

Avertismentul are la bază ultimile informații apărute în urma investigațiilor tragediei în care a fost implicat un Boeing 737 al companiei indoneziene Lion Air.

The Wall Street Journal scrie că autoritățile aviatice americane vor trimite și o serie de avertismente de securitate legate de proble la software-ul de zbor al avionului. Avertismentul Federal Aviation Authority va fi transmis tuturor companiilor americane care utilizează modelul Boeing 737 Max 8.

Investigatorii indonezieni ai accidentului susțin că tragedia a fost provocată de un indicator al vitezei de zbor, care era defect la ultimele patru curse ale aeronavei, însă autoritățile americane au cerut o vericare a întregii flote aeriene.

La noi în ţară, TAROM şi Blue Air au achiziţionat 11 astfel de aeronave.

Compania Boeing a evitat să facă orice fel de comentarii, scrie theguardian.com.

Boeing-ul 737 MAX 8 s-a prăbuşit în Marea Java după 13 minute de la decolarea de pe Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta pe 29 octombrie. Toate cele 189 de persoane aflate la bord sunt considerate moarte.