Compania care va crea 16.000 de locuri de muncă. Carantina a dus la „creşterea excepţională” a vânzărilor online

16.000 de locuri de muncă vor fi create de Tesco, cel mai mare retailer britanic, de vreme ce perioada de carantină a dus la o „creştere excepţională” a vânzărilor din mediul online, informează BBC.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 07:21
Compania care va crea 16.000 de locuri de muncă. Carantina a dus la „creşterea excepţională” a vânzărilor online

Dintre cele 16.000 de joburi, 10.000 vor fi pentru lucrători de depozit, iar 3.000 pentru şoferi de curierat. Reprezentanţii companiei au declarat că vor avea prioritate la angajare lucrătorii angajaţi temporar la începutul pandemiei de coronavirus.

La începutul pandemiei, supermarketurile britanice au făcut eforturi uriaşie pentru a face faţă cererii crescute din mediul online. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Tesco, numărul clienţi online a crescut în mod semnificativ, de la 600.000, la începutul pandemiei, la aproape 1,5 milioane în prezent.

Citeşte şi Joburile de şofer, inginer şi contabil, cele mai căutate locuri de muncă

Înainte de pandemie, doar 9% dintre clienţii Tesco făceau cumpărături online. Acum, vânzările online reprezintă 16% din total, urmând să atingă 5,5 miliarde de lire până la sfârşitul anului, a declarat compania.

Britanicii se confruntă cu un deficit de 16% din PIB-ul actualului an fiscal. Economia britanică, a doua la nivel european şi a şasea la nivel mondial, a scăzut în trimestrul doi al anului 2020 cu 20,4% şi a intrat oficial în recesiune.