Joburile de şofer, inginer şi contabil, cele mai căutate locuri de muncă

Potrivit reprezentanţilor eJobs România, cele mai căutate joburi sunt cele de şoferi, ingineri şi contabili.  Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care, alături de cele part-time, au înregistrat o creștere de aproximativ 10% față de luna iulie. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 05:50
Joburile de şofer, inginer şi contabil, cele mai căutate locuri de muncă

„Există două categorii de candidați – cei care aplică, în serie, la aproape toate joburile, în speranța că, astfel, vor găsi mai ușor ceva și cei care caută doar acele joburi perfect compatibile cu profilul lor. În ciuda faptului că ne aflăm într-un moment în care raportul de forțe de pe piața muncii este puternic inversat și avem mult mai mulți candidați decât joburi, îi vedem mai preocupați să-și maximizeze șansele de angajare și să aplice în acele locuri în care știu că sunt relevanți”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, potrivit profit.ro. 

Mai scăzut decât luna trecută a fost interesul candidaților pentru pozițiile de ospătar, economist, specialist în marketing sau în resurse umane, dar și pentru joburile din afara țării sau cele care presupun cunoașterea unei limbi străine. Cu toate acestea, într-un top al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidați, cele mai des întâlnite sunt germana, spaniola și franceza.

„Candidații iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creșterea numărului de aplicări, dar și în numărul de candidați nou veniți în platformă sau candidați vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidați care aplică lunar și de mai mult de 30.000 de conturi noi”, adaugă Bogdan Badea.

Citeşte şi Mai multe companii din America au interzis angajaţilor să vorbească despre starea de sănătate la locul de muncă


loading...