Compania nucleară ucraineană lansează un avertisment de coşmar: Există riscul scurgerii de radiaţii de la centrala Zaporojie

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a avertizat, sâmbătă, că există un risc de pulverizare de substanţe radioactive la centrala nucleară Zaporojie.

27 aug. 2022, 15:57
Compania nucleară ucraineană lansează un avertisment de coşmar: Există riscul scurgerii de radiaţii de la centrala Zaporojie

Energoatom a precizat că ruşii au bombardat de mai multe ori zona în ultima zi şi că există şi riscul unui incendiu şi pericolul de scurgeri de radiaţii.

“Infrastructura centralei a fost afectată şi există riscul unor scurgeri de hidrogen şi de pulverizare de substanţe radioactive”, a precizat compania pe Telegram.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a acuzat armata ucraineană că a bombardat centrala Zaporojie de trei ori în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi Centrala nucleară Zaporojie, controlată de Rusia, a fost reconectată la reţeaua de energie electrică ucraineană

În acelaşi timp, ministerul rus al Apărării a acuzat, sâmbătă, forţele ucrainene că au bombardat de trei ori în ultimele 24 de ore complexul în care se află centrala nucleară de la Zaporojie.

Reuters precizează că această informaţie nu a putut fi verificată şi că autorităţile ucrainene încă nu au răspuns acuzaţiilor.

Citeşte şi Zelenski anunţă că omenirea a fost în pragul unei catastrofe nucleare. „Dezastrul abia a fost evitat”

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc în ultima perioadă de bombardarea zonei centralei nucleare.