Compania Tarom a luat o decizie şocantă, care va afecta zeci de mii de români. Cursele spre Barcelona şi Viena vor fi suspendate pe termen nelimitat

Compania Tarom va supenda de la sfârşitul acestei luni zborurile către două destinaţii foarte căutate de români, Barcelona şi Viena, după cum relevă sursele consultate de boardingpass.com.

07 oct. 2022, 10:54

Potrivit datelor disponibile în sistemul de rezervări de pe site-ul Tarom, cele două rute, Barcelona şi Viena, nu vor mai fi operate după data de 28 octombrie 2022. Mai mult decât atât, cele două rute nu mai apar nici în programul de zbor nici pentru sezonul de vară al anului 2023, care debutează la finalul lunii martie, scrie boardingpass.com.

În momentul de faţă, Tarom operează două zboruri pe săptămână între București și Viena, vinerea şi duminica, iar pe ruta București – Barcelona zboară de trei ori pe săptămână, miercurea, vinerea şi duminica.

Citeşte şi Noi probleme la TAROM. Compania Aeroporturi Bucureşti ia în calcul suspendarea prestării de servicii către compania aeriană

În aceste condiţii, pentru o deplasare cu avionul la Barcelona românilor le mai rămâne doar o singură variantă fără escală, compania low cost Wizz Air. În schimb, opţiunile sunt ceva mai multe pentru Viena, respectiv companiile Austrian Airlines, Ryanair şi Wizzair.

În sezonul de iarnă 2022/2023, compania aeriană de stat va opera zboruri regulate din București către 20 de destinații internaționale: Amman, Amsterdam, Atena, Beirut, Belgrad, Bruxelles, Budapesta, Cairo, Chișinău, Frankfurt, Istanbul, Londra, Madrid, Munchen, Paris, Praga, Roma, Salonic, Sofia și Tel Aviv.

Citeşte şi Grindeanu: „Blue Air va trebui să plătească atât despăgubiri pasagerilor pe care i-a abandonat, cât şi costurile curselor TAROM”. Reacţia companiei: „Nu apăsăm un buton şi pornim din nou”