Noi probleme la TAROM. Compania Aeroporturi Bucureşti ia în calcul suspendarea prestării de servicii către compania aeriană

TAROM, cea mai veche companie aeriană din România, a reacţionat după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Compania Aeroporturi Bucureşti ar luat în calcul suspendarea prestării de servicii către aceasta.

26 sept. 2022, 11:38
Noi probleme la TAROM. Compania Aeroporturi Bucureşti ia în calcul suspendarea prestării de servicii către compania aeriană

Noi probleme la TAROM. Compania Aeroporturi Bucureşti ia în calcul suspendarea prestării de servicii către compania aeriană. Reprezentanţii TAROM transmit că nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor companiei pe aeroportul Henri Coandă.

Noi probleme la TAROM. CNAB anunţă că vrea să suspende prestarea de servicii către compania aeriană. Prima reacţie a TAROM

Citeşte şi Sorin Grindeanu a făcut amenințarea finală pentru TAROM. Riscă să se desființeze dacă nu respectă planul de redresare. Ce urmează să se întample cu compania de stat?!

”Referitor la informaţiile apărute public privind includerea pe ordinea de zi a AGOA CNAB din 10 octombrie a subiectului datoriilor TAROM către CNAB, precizăm următoarele: Nu există vreun risc de întrerupere a operaţiunilor TAROM pe aeroportul Henri Coandă”, a transmis luni compania.

Reprezentanţii companiei aeriene au mai precizat că CN Aeroporturi Bucureşti a întreprins din timp acţiuni de garantare a debitului CN TAROM SA şi nu a identificat motive pentru întreruperea furnizării de servicii comerciale către această companie.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) va discuta varianta de suspendare a prestării oricăror servicii către operatorul naţional aerian TAROM până la atingerea unui plafon de 50 milioane lei sau a unei alte valori care să fie decisă de către CA, ca şi iniţierea de acţiuni judiciare pentru recuperarea sumelor indicate că ar fi datorate de către TAROM, inclusiv, dacă este cazul, cu formularea unei cereri de declanşare a insolvenţei operatorului naţional, a relatat Profit.ro.

Reamintim că CNAB este controlată majoritar (80%) de Ministerul Transporturilor, restul participaţiei revenind Fondului Proprietatea. Anul trecut a avut afaceri de 557,3 milioane lei şi un profit net de 34 milioane lei, cu aproape 1.370 de angajaţi. La TAROM, CNAB deţine 1,4% din acţiuni.

Citeşte şi TAROM ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor. A renunţat la unul dintre serviciile preferate ale pasagerilor