Compania TAROM pregăteşte concedieri în masă. Aproximativ 30% din angajaţi vor rămâne fără loc de muncă

Efectele pandemiei de coronavirus se resimte în compania TAROM. În urma reducderii numărului de curse, compania urmează să disponibilizeze circa 30% din angajați, inclusiv piloți și stewardese.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 12:40
Compania TAROM pregăteşte concedieri în masă. Aproximativ 30% din angajaţi vor rămâne fără loc de muncă

Primul pas făcut de compania aeriană a fost declanșarea procesului de plecări voluntare. Astfel, angajații dispuși să plece au primit salarii compensatorii. Până acum, aproximativ 150 de persoane ar fi accesat această facilitate.

Citește și: TAROM pierde peste un milion de clienţi şi jumătate din curse, din cauza pandemiei. Şanse de revenire, din 2024

Motivele deciziei sunt cele pe care le au în prezent companiile aeriene la nivel global, mai exact reducerea semnificativă a curselor în urma restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Pandemia de coronavirus a adus pierderi uriaşe pentru TAROM. Compania aeriană pierde peste un milion de clienți și jumătate din curse, iar şanse de revenire sunt abia din 2024.

Pandemia de Coronavirus a prins Tarom într-o perioadă de expansiune în ceea ce privește numărul de curse și de călători, deși nu și în ceea ce privește rezultatele financiare. Chiar dacă a avut pierderi substanțiale pentru al doisprezecelea an consecutiv, în 2019 compania reușise să atragă un număr record de călători, peste 3,1 milioane și estima cel puțin o menținere a volumului și pentru 2020. Pandemia a schimbat însă totul, iar Tarom, aflată oricum într-o perioadă extrem de dificilă, ca toată industria aviatică, previzionează scăderi masive, potrivit unui document oficial consultat de ECONOMICA.NET.