Companiile aeriene Blue Air şi Air France anunţă reluarea zborurilor. Vor fi implementate măsuri sporite de siguranţă

Companiile aeriene Blue Air şi Air France anunţă reluarea zborurilor în perioada următoare, astfel: Blue Air va relua cursele regulate la începutul lunii iulie 2020, în mod etapizat, în timp ce Air France va relua cursele Paris-Bucureşti începând cu data de 3 iunie, informează Hotnews. Ambele companii vor lua măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 10:33
Companiile aeriene Blue Air şi Air France anunţă reluarea zborurilor. Vor fi implementate măsuri sporite de siguranţă

Blue Air reia zborurile începând din iulie 

Blue Air îşi va relua cursele regulate la începutul lunii iulie 2020, în mod etapizat, anunță oficialii companiei aeriene. Până atunci, compania va opera doar zboruri la cerere și charter. În perioada stării de urgenţă, compania a operat zboruri doar în scopul repatrierilor sau al transportului de persoane către locurile de muncă.

În această perioadă dificilă am continuat să zburăm la cerere pentru a face posibile repatrierile sau deplasările către locul de muncă – zboruri organizate de către clienții noștri și aprobate de autorități – precum și cargo pentru transportul de măști, echipamente medicale și alimente„, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

În prezent, Blue Air operează zboruri la cerere spre și dinspre Irlanda (Dublin) și zboruri charter spre orice destinație, în măsura în care sunt obținute de către clienți toate aprobările de călătorie.

Citeşte şi Cum se va intra în Grecia începând cu 15 iunie. Planul autorităţilor elene pentru turişti

Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere în această perioadă, este necesar ca pasagerii să se înregistreze pentru zbor pe site-ul Blue Air. Aceştia vor fi anunţaţi în momentul în care restricţiile pentru destinaţia selectată vor fi ridicate. 

Destinațiile operate de Blue Air, pe masură ce se ridică restricțiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franța (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) și Suedia (Stockholm).
Odată cu ridicarea restricțiilor în Italia și Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre și dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, și Trapani) și Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena și Larnaca – Salonic.
Zborurile regulate vor fi reluate, în prima fază, oprându-se un număr limitat de rute și frecvențe.

Măsuri sporite de siguranţă 

Blue Air a adoptat măsuri sporite de siguranță la bordul aeronavelor sale. Ciompania aeriană a fost prima şi singura din România ale cărei aeronave au fost dezinfectate zilnic prin nebulizare. Acest proces modern de sterilizare și dezinfectare va fi menținut pe termen nelimitat.

Avioanele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor li se vor înmâna măști, servețele cu alcool și dezinfectant pentru mâini.

Citeşte şi Marea Britanie va plasa în carantină călătorii veniţi din străinătate, începând din 8 iunie, pentru a limita răspândirea COVID-19

Totodată, pasagerii vor avea voie să aibă un singur bagaj de mână, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm și cu greutatea maximă de 10 kg. 

Air France reia zborurile începând cu data de 3 iunie

Compania aeriană Air France îşi va relua cursele mai devreme decât Blu Air, pe 3 iunie. În prima fază, Air France va opera un singur zbor pe săptămână, urmând să crească succesiv la trei, respectiv cinci zboruri pe săptămână. Din 22 iunie, se preconizează operarea de zboruri zilnice, crescând, totodată, şi numărul destinaţiilor.

Măsuri de siguranţă implementate de compania Air France

Pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus, compania aeriană a luat mai multe măsuri. Astfel, pasagerii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie atât în aeroport, cât şi în avion. La îmbarcare, le va fi luată temperatura. La punctele de check-in, îmbarcare și debarcare, va fi luată măsura distanţării fizice.

Compania recomandă sosirea în aeroport cu cel puțin trei ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util formalitățile de check in, verificare a bagajelor de mână și a documentelor de călătorie.

În Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor exista şase corturi pentru check-in, unde pasagerii vor fi şi termoscanaţi. Îmbarcarea se va face doar la 12 porți, astfel încât călătorii să poată păstra distanţa între ei.

Citeşte şi Europenii nu se sperie de coronavirus, 75% au planuri de călătorie în 2020. Printre români procentul este şi mai mare

Atunci când numărul pasagerilor va fi mic, va fi creat cât mai mult spațiu posibil în jurul fiecăruia, prin păstrarea de scaune libere. Zilnic vor avea loc proceduri de curățare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafețelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele.
 
Totodată, pe zborurile interne și zborurile scurte în Europa, serviciile de masă și băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, vor fi disponibile doar produse ambalate individual.
 
Aerul din cabină va fi reîmprospătat la fiecare 3 minute, aeronavele fiind dotate cu un sistem de reciclare a aerului identic celui utilizat în sălile de operație.