Marea Britanie va plasa în carantină călătorii veniţi din străinătate, începând din 8 iunie, pentru a limita răspândirea COVID-19

Marea Britanie va plasa în carantină călătorii care vor sosi din străinătate începând cu data de 8 iunie, a anunţat vineri ministrul de Interne Priti Patel.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 05:28
Marea Britanie va plasa în carantină călătorii veniţi din străinătate, începând din 8 iunie, pentru a limita răspândirea COVID-19

Toate persoanele sosite din străinătate, inclusiv britanicii, vor fi obligate să se auto-izoleze timp de 14 zile şi să ofere detalii despre locul unde vor sta, fapt criticat de companiile aeriene, grupurile de afaceri şi politicieni.

Citește și: Un consilier apropiat al premierului Boris Johnson, suspectat că a încalcat măsurile de izolare

„Acum am trecut de vârful epidemiei şi trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja de cazurile importate care ar putea să ducă la o nouă creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire”, a afirmat Patel într-o conferinţă de presă.

Cei care vor încălca măsurile de carantină în Anglia ar putea fi amendaţi cu 1.000 de lire sterline şi ar putea fi făcute controale de către oficiali din domeniul sănătăţii sau de frontieră. Carantina nu se va aplica persoanelor care sosesc din Republica Irlanda, transportatorilor de mărfuri, profesioniştilor în domeniul medical şi muncitorilor agricoli sezonieri. Măsurile vor fi revizuite o dată la trei săptămâni.

Camera Britanică pentru Comerţ a anunţat că măsura de plasare generalizată în carantină este profund îngrijorătoare şi că ar putea fi evitată cu măsuri serioase de siguranţă.

„Această abordare va fi dăunătoare pentru afacerile internaţionale şi încrederea investitorilor, într-un moment în care este esenţial să demonstrăm că Marea Britanie se poate deschide în siguranţă pentru afaceri”, a declarat directorul general al Camerei Britanice pentru Comerţ, Adam Marshall.