Companiile aeriene cer autorităţilor ridicarea măsurii carantinării pentru cetăţenii care provin din 45 de ţări. România este pe listă

Companiile aeriene din întreaga lume cer autorităţilor să ridice măsura carantinării timp de 14 zile a turiştilor veniţi spre sau dinspre 45 de destinaţii turistice. Printre acestea se află şi România, potrivit Daily Mail.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 15:14
Companiile aeriene cer autorităţilor ridicarea măsurii carantinării pentru cetăţenii care provin din 45 de ţări. România este pe listă

Companiile aeriene au solicitat Guvernului Marii Britanii să ridice măsura carantinei pentru cetăţenii veniţi din 45 de ţări. Lista a fost trimisă cu acordul British Airways, Easyjet şi Virgin Atlantic. Pe lista celor 45 de ţări se află Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Norvegia, Portugalia, Spania, Turcia, Statele Unite, dar şi România. 

lista tari pentru care s-a solicitat ridicarea carantinei

Companiile aeriene au fost puternic afectate de pandemia de coronavirus. În ultimele trei luni, perioadă în care au existat restricţii de zbor, companiile aeriene au înregistrat pierderi de peste 250 de miliarde de dolari. 

Citeşte şi Cum se va intra în Grecia începând cu 15 iunie. Planul autorităţilor elene pentru turişti

În mijlocul pandemiei, sectorul aviatic se luptă pentru supravieţuire. Capacitatea de zbor a scăzut deja cu 40 la sută, iar cele trei luni de restricţii ar putea să impacteze companiile aeriene cu pierderi de 252 miliarde de dolari. Şi dacă măsurile de interdicţii vor rămâne în vigoare până la finalul anului, riscăm o prăbuşire completă a sectorului, care ne-ar aduce înapoi la ce era în anii 60„, a spus Gabriel Mocho Rodriguez, secretarul serviciilor de aviaţie civilă şi turism din cadrul Federaţiei Lucrătorilor din Transportul Internaţional, conform internationalairportreview

Rodriguez este de părere, odată cu ieşirea din izolare, transportul aerian va juca un rol semnificativ în relnsarea economiei mondiale.

Când lumea va ieşi din izolare, companiile aeriene şi lucrătorii din transportul aerian vor fi jucători cruciali în repornirea economiei globale. Reluarea conexiunilor aeriene va cere, însă, compromisuri pentru licenţele şi certificatele care au expirat şi care nu au putut fi înnoite. Pentru a avea succes şi pentru a trece peste aceste provocări, sindicatele, angajaţii, dar şi guvernele trebuie să colaboreze„, a spus oficialul.