Companiile aeriene iau măsuri în urma COVID-19. Wizz Air anulează zborurile, Blue Air oferă gratuit serviciul de modificare a datei

Compania Wizz Air a anunţat reducerea numărului de zboruri efectuate din România către destinaţiile din Italia pe fondul epidemiei cu coronavirus. Măsura va fi valabilă în perioada 11 martie - 2 aprilie 2020, moment în care capacitatea de zbor va fi redusă cu 60%.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 09:00
Companiile aeriene iau măsuri în urma COVID-19. Wizz Air anulează zborurile, Blue Air oferă gratuit serviciul de modificare a datei

„Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare sunt informaţi în mod automat cu cel puţin 14 zile înainte de data călătoriei şi li se oferă alternative de zbor pe alte rute, în cele mai apropiate date posibil. Clienţii care au rezervat direct prin intermediul wizzair.com sau aplicaţia pentru mobil vor primi o notificare prin email, în care li se oferă modificarea gratuită a rezervării, rambursarea integrală a banilor achitaţi sau 120% din suma plătită sub formă de credit de companie”, precizează operatorul aerian.

Citeşte şi: Prima reacţie a Wizz Air în cazul italianului infectat cu coronavirus. Confirmă că l-a transportat din Italia în România şi înapoi

Conform programului provizoriu de zbor, de pe aeroportul din Cluj-Napoca, cursele către Milano Bergamo vor scădea de la 7 la 2, către Bologna de la 3 la 1, către Bari de la 2 la 1, către Roma Ciampino de la 4 la 1, iar către Treviso de la 2 la 1, în perioada 11 – 25 martie, respectiv de la 3 la 1, în intervalul 25 martie – 2 aprilie.

Pe ruta Craiova – Milano Bergamo, numărul zborurilor programate va scădea de la 4 la 2, în perioada 11 – 18 martie, de la 5 la 2 – în perioada 18 – 25 martie, respectiv de la 7 la 2 între 25 martie şi 2 aprilie. Compania Wizz Air nu va mai opera zboruri de la Craiova către Bologna în perioada 11 martie – 2 aprilie, iar pentru destinaţia Roma Ciampino va opera doar un zbor pe săptămână.

Citeşte şi:Wizz Air lansează o cursă low-cost: Bucureşti – Sankt Petersburg. Cât costă să ajungi la „Veneţia Nordului”

În Iaşi, începând cu 11 martie, timp de trei săptămâni, compania aeriană va avea programate doar câte două curse pe săptămână spre Milano Bergamo şi câte un singur zbor către Treviso, Bologna, Roma Ciampino şi Catania. În Suceava, noul program include doar câte două curse săptămânale cu destinaţia Milano Bergamo, câte una către Roma Ciampino şi niciuna spre Bologna.

De pe aeroportul din Timişoara vor pleca doar două curse către Milano Bergamo, în timp ce spre Bologna, Bari, Roma Ciampino şi Treviso va fi disponibil doar câte o cursă.

Din Bucureşti, începând din 11 martie, vor decola patru curse pe săptămână către Milano Bergamo, câte două spre Bologna şi Bari, trei spre Roma Ciampino, câte două cu destinaţia Treviso, în perioada 11 – 25 martie, respectiv patru  în intervalul 25 martie – 2 aprilie, dar şi câte o cursă spre Catania, Napoli, Pisa şi Torino.

Compania Blue Air oferă gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie către Italia

Blue Air a implementat o serie de măsuri suplimentare de prevenţie, în contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului şi oferă gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie pentru toate zborurile programate în perioada 27 februarie – 15 martie 2020  către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino.

Toţi pasagerii care au achiziţionat un zbor internaţional Blue Air, cu date de călătorie între 27 februarie şi 15 martie 2020 către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino, şi al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să îşi modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferenţa de tarif,  unde este cazul.

„Monitorizăm constant situaţia şi, în funcţie de evoluţia acesteia, vom implementa toate măsurile necesare, păstrând ca prioritate siguranţa pasagerilor şi a echipajelor noastre”, au asigurat reprezentanţii companiei.