Prima reacţie a Wizz Air în cazul italianului infectat cu coronavirus. Confirmă că l-a transportat din Italia în România şi înapoi

Compania aeriană Wizz Air confirmă că a transportat pe ruta Craiova - Bologna un pasager care a fost ulterior diagnosticat cu coronavirus. Avionul în care s-a aflat italianul a fost scos din uz pentru a fi dezinfectat.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 09:06
Prima reacţie a Wizz Air în cazul italianului infectat cu coronavirus. Confirmă că l-a transportat din Italia în România şi înapoi

„Wizz Air confirmă faptul că a fost notificată de către autoritățile sanitare că pe zborul W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie și pe zborul W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie a existat un pasager ulterior diagnosticat cu Coronavirus. Wizz Air urmează procedurile interne, este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Echipele de mentenanță ale companiei și personalul de la sol au în vigoare ghiduri și proceduri clare, prescrise de autoritățile medicale, spre a fi aplicate pentru alte posibile cazuri similare. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air”, au precizat reprezentanții companiei Wizz Air într-un comunicat.

Citeşte şi: Avionul în care a călătorit italianul cu coronavirus în România a fost scos din uz pentru a fi dezinfectat

Wizz Air a scos din uz avionul cu care a fost transportat pasagerul confirmat pozitiv cu coronavirus. Aparatul de zbor va fi dezinfectat. Între timp, o altă aeronavă va opera cursa Bologna – Craiova, programată pentru azi.

„În urma declarației anterioare, Wizz Air confirmă că este în legătură cu autoritățile relevante cu privire la măsurile viitoare necesare pentru a menține echipajul și pasagerii care au călătorit împreună cu pasagerul infectat de Coronavirus în siguranță. Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna – Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie. Deși situația de mai sus este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană își cere scuze pentru acest inconvenient. Securitatea și sănătatea pasagerilor și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate”, mai arată reprezentanții companiei.

Italianul cu coronavirus a venit in România pe data de 18 februarie. Cesare Emendatore a făcut o călătorie la noi în țară unde şi-a vizitat socrii. La întoarcere in Italia însă, bărbatul de 71 de ani tuşea, motiv pentru care luni a mers la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Citeşte şi: Cine este italianul diagnosticat cu coronavirus după o vizită în România. Care a fost traseul lui. Primele imagini cu italianul în ţară 


loading...
Partenerii noștri