Companiile aeriene îşi suspendă zborurile spre China, din cauza coronavirusului. Până când vor fi oprite cursele de zbor

Companiile își suspendă zborurile către China pe fondul coronavirusului, până la finalul lunii februarie, martie și chiar aprilie, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 11:20
Companiile aeriene îşi suspendă zborurile spre China, din cauza coronavirusului. Până când vor fi oprite cursele de zbor

American Airlines, Air France, KLM, El Al Israel Airlines, Finnair, United Airlines au suspendat cursele spre China până la finalul lunii martie.

Alte companii au ales să suspende zborurile chiar până la finalul lunii aprilie, printre acestea se numără: Delta Airlines, Iberia Airlines și Vietnam Airlines.

Cele mai multe companii au ales să decidă oprirea curselor doar până la finalul lui februarie (British Airways, Austrian Airlines, Lion Air).

Hua Chunying, purtător de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing, a criticat faptul că tot mai multe companii aeriene şi ţări au decis întreruperea zborurilor către China, scrie Mediafax.

Cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

Bilanţul morţilor din cauza virusului coronavirus a ajuns la 638

Nuărul total de decese din cauza virusului coronavirus a ajuns la 638 iar numărul cazurilor din China a urcat cu 3.143, până la 31.161.

Aproape 320 de cazuri au fost raportate în 27 de alte țări și regiuni din afara Chinei continentale, fiind consemnate și două decese, în Hong Kong și Filipine.

Spitalul din oraşul chinez Wuhan a confirmat, în cursul nopţii de joi spre vineri, decesul medicului Li Wenliang. Acest avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată SARS. Doctorul a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.