Companiile aeriene, obligate să plătească despăgubiri pentru zboruri anulate din cauza COVID-19

Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 23:23 // Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020 23:23 // Sursa: romaniatv.net

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, respinge cererile venite din partea transportatorilor pentru relaxarea regulilor UE și renunțarea la despăgubiri la nivelul Uniunii Europene, informează Reuters.

Foto: Gadget.ro

Adina Vălean spune că legea Uniunii Europene nu poate fi schimbată cu uşurinţă. „Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienții pentru zborurile anulate din cauza pandemiei COVID-19. Pentru a schimba orice prevedere a acestei legi ar fi nevoie de un sprijin larg din partea celorlalte instituții”, a spus comisarul european referindu-se la Consiliul și Parlamentul European. Ea a adăugat că, în acest moment, nu se pune problema să se intervină asupra legislaţiei.

Companiile aeriene se află în imposibilitatea de a returna banii pe bilete

Alexandre de Juniac, directorul Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian, a explicat faptul că foarte multe companii aeriene supraieţuiesc din aceşti bani în această perioad de inactivitate. În caz contrar, ar intra în faliment: "Elementul-cheie pentru noi este să evităm să rămânem fără numerar, astfel încât rambursarea costului biletelor este aproape imposibilă", a precizat acesta, potrivit gadget.ro. 

Blue Air a solicitat Guvernului un credit salvare în valoare de 45 de milioane de euro

O treime din angajaţii companiilor aeriene fie se află în şomaj tehnic, fie nu mai au loc de muncă. Spre exemplu, 90% din angajaţii Blue Air sunt, de la 1 aprilie, în şomaj tehnic. În prezent, compania mai reaşizează doar zboruri cargo sau la cerere. Pentru a nu falimenta, Blue Air a solicitat recent statului român un credit de până la 60 milioane euro cu dobândă preferenţială.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
blue air companie aeriană faliment restituire bani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H