Companiile care produc produsele de igienă personală au înregistrat scăderi drastice! Oamenii nu se mai preocupă de imaginea lor

Pentru că un număr foarte mare de oameni lucrează de acasă în timpul pandemiei de coronavirus, companiile producătoare de produse de igienă personală încep să se îngrijoreze. Oamenii își spală părul mai rar, renunță la bărbierit și chiar abandonează deodorantul.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 07:12
Companiile care produc produsele de igienă personală au înregistrat scăderi drastice! Oamenii nu se mai preocupă de imaginea lor

Izolarea a determinat o scădere a cererii de produse pentru îngrijirea pielii și a părului în rândul consumatorilor. 

Graeme Pitkethly, directorul financiar al Unilever, a declarat că majoritatea consumatorilor şi-au schimbat comportamentul de cumpărare, astfel că produsele pentru spălarea părului, coafură sau de corp au înregistrat scăderi majore. 

Citeşte şi: Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai: Posibil să ne trezim cu o creştere bruscă a cazurilor de COVID-19

Unilever produce produse care includ săpunul Dove, deodorante ca Lynx și Sure și produse de îngrijire a coafurii cum ar fi Toni&Guy, precum și înghețată de Ben&Jerry.

Dl Pitkethly se aştepta ca schimbările în comportamentul consumatorilor să persiste după restricţiile de carantină și a spus că afacerea sa încearcă se se adapteze.

Însă chiar dacă produsele de igienă sunt în scădere, Unilever a raportat un boom al vânzărilor de produse de curățare a gospodăriilor, cum ar fi curățătorii Cif și înălbitorul Domestos, ambele raportând o creștere a vânzărilor subiacente cu două cifre în primul trimestru.

Citeşte şi: Gabriela Firea mulţumeşte pentru donaţii de 400.000 de euro

„Cu siguranță vom intra într-o perioadă de criză economică și ne vom adapta la asta acordând prioritate produselor vizate de cumpărători – ne vom ocupa de asta pentru câțiva ani”, a spus directorul executiv Alan Jope.

Miercuri, compania a raportat o scădere a vânzărilor din primul trimestru, cu aproximativ 3,1% mai mică decât se aşteptau în următorii ani, deoarece restricţiile impuse de guvern au blocat distribuirea produselor alimentare, precum îngheţata, în multe restaurante.