Complex turistic la Dunăre, construit din fonduri europene

Consiliul Judeţean Teleorman va accesa fonduri europene pentru a construi un complex turistic în zona Dunării.

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 17:22
Complex turistic la Dunăre, construit din fonduri europene

CJ Teleorman îşi propune realizarea unui amplu proiect privind reabilitarea şi valorificarea cadrului natural al zonei Dunării în vecinătatea localităţii Seaca, fişa tehnico-economică aflându-se în portofoliul înaintat Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia pentru perioada 2014-2020 a finanţărilor din fondurilor Uniunii Europene.

Preşedintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea, a declarat luni că în vederea materializării proiectului s-a solicitat trecerea în domeniul public al judeţului a două imobile, „Insula Belina” şi „Braţul Pavel”, situate în bazinul hidrografic Dunărea şi administrate de A.N. Apele Române, care şi-a dat acordul scris.

Suprafaţa care urmează să fie inclusă în viitorul complex turistic, sportiv şi de agrement „Dunăre-Belina-Seaca” este de peste 310 hectare.

Conform fişei de proiect, aici se vor realiza, între altele, o tabără de vară pentru elevi, un complex sportiv pentru canotaj şi alte discipline, un hotel şi mai multe pensiuni, bazine de înot, port pentru ambarcaţiuni uşoare şi de croazieră, zonă de plajă şi drumuri de acces.

Activităţile economice ce urmează a se organiza de către CJ Teleorman în această parte a bazinului hidrografic dunărean vor fi surse de venit la bugetul judeţului.