Complexul Social Sfânta Maria riscă să fie NEFUNCŢIONAL, după ce mai mulţi angajaţi sunt urmăriţi penal pentru rele tratamente

Complexul de Servicii Sociale Sfânta Maria este pe cale să devină nefuncțional din cauza lipsei de personal, în condițiile anchetei Parchetului care vizează mai mulți angajați ai acestui centru. Complexul funcționează la limita de avarie, asigurând cu dificultate îngrijirea celor 24 de fete instituționalizate în acest centru.

21 iul. 2016, 14:22
Complexul Social Sfânta Maria riscă să fie NEFUNCŢIONAL, după ce mai mulţi angajaţi sunt urmăriţi penal pentru rele tratamente

Procurorii au dispus, pe parcursul lunii iunie, începerea urmării penale pentru 21 de angajați ai Complexului Sfânta Maria într-un dosar care vizează presupuse infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare. Ancheta a fost deschisă în urma unui denunţ făcut de un fost angajat, faptele vizate fiind comise în intervalul 2014-2016.

Control la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, după cazul copiilor maltrataţi

În prezent, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1 a anunţat că face toate demersurile posibile pentru ca fetele din cadrul Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria să beneficieze de îngrijire corespunzătoare, cu personal de specialitate, format din educatori, asistenți medicali și psihologi. În perioada imediat următoare, direcția va scoate la concurs posturile vacante de medici generaliști, medici psihiatri și de familie pentru a suplini lipsa personalului din sistem, informează administraţia locală într-un comunicat. 

CITEŞTE ŞI Şapte persoane ARESTATE PREVENTIV, în dosarul copiilor abuzaţi în centrul de plasament „Sfânta Maria”

„Este vorba de șapte persoane care ocupau următoarele funcții în cadrul Complexului ‘Sfânta Maria’: medic primar psihiatru, asistent medical și cinci educatori specializați. Totodată, aceeași instanță a decis cercetarea în stare de libertate a altor șapte angajați ai Complexului. Procurorii au dispus în urmă cu mai bine de o săptămână începerea urmării penale pentru mai mulți angajați ai Complexului ‘Sfânta Maria’, într-un dosar care vizează presupuse infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.