Complexul Sportiv National Arcul de Triumf a raspuns intotdeauna pozitiv solicitarilor adresate de FR Rugby

Complexul Sportiv National Arcul de Triumf şi Federaţia Română de Rugby anunţă că vor colabora pentru succesul naţionalei balonului oval.

14 feb. 2023, 07:50
Complexul Sportiv National Arcul de Triumf a raspuns intotdeauna pozitiv solicitarilor adresate de FR Rugby

Complexul Sportiv National Arcul de Triumf sustine ca este alaturi de nationa Stejarilor si a transmis publicarea urmatorului drept la replica:

„Prin adresa nr. 6584/08.02.2023 comunicata de Federatia Romana de Rugby inregistrata la Complexul Sportiv National Arcul de Triumf sub nr. 169/08.02.2023 a fost inaintata solicitarea privind efectuarea unui antrenament pe terenul de iarba naturala in data de 09.02.2023, in intervalul orar 10:00 -12:00.

In ceea ce priveşte terenul şi activitatile specifice de intretinere a acestuia, societatea Sports Fields S.R.L. este cea care se ocupa de furnizarea acestor servicii, fiind aceeasi societate care s-a ocupat şi de constructia terenului principal din Complexul Sportiv National Arcul de Triumf.

Cu toate ca, in cadrul discutiei telefonice avute cu domnul Alin Petrache, directorul Complexul Sportiv National Arcul de Triumf, domnul Radu Popa, i-a oferit un raspuns afirmativ solicitarii adresate, a fast facuta precizarea ca este necesar totuşi sa obtina o confirmare şi din partea societatii Sports Fields S.R.L. Purtarea unei discutii şi cu reprezentantul societatii care asigura intretinerea terenului se impunea deoarece, de la inceputul lunii decembrie, gazonul de pe stadionul din Complex se afla pregatit pentru iarna cu ajutorul sistemelor de incalzire, aceasta fiind solutia optima pentru performanta si randamentul suprafetei de joc. Raspunsul primit din partea reprezentantului societatii Sports Fields S.R.L. a fost unul clar negativ datorita temperaturilor extrem de scazute mai ales din timpul noptii şi pentru ca folia care acopera gazonul nu putea fi indepartata in timp util.

Federația Română de Rugby și Ministerul Sportului s-au înțeles: Stadionul Arcul de Triumf va fi administrat de FRR. Nu se vor juca meciuri de fotbal pe el
Terenul principal al Complexului Sportiv National Arcul de Triumf este cu precadere un teren de joc, dedicat meciurilor oficiale, si nu un teren pentru antrenamente. Cu toate acestea, conform reglementarilor si procedurilor interne, o solicitare pentru folosirea terenului trebuie adresata cu cel putin 3 zile inainte pentru a putea fi pregatit, mai ales in perioada in care terenul este amenajat pentru iarna, aspect care in cazul de fato nu a fost respectat.

 

Complexul Sportiv National Arcul de Triumf a raspuns intotdeauna pozitiv solicitarilor adresate de Federatia Romana de Rugby, echipa nationala avand tot timpul la dispozitie, pentru antrenamente, cele doua terenuri din Complex, unul cu iarba naturala, altul sintetic, dar şi terenul principal. Cu fiecare ocazie, am cautat cu promptitudine solutiile cele mai bune pentru toate solicitarile adresate de Federatia Romana de Rugby, cereri ce au reprezentat mereu o prioritate pentru institutie. De asemenea, mentionam ca echipa de rugby a avut acces de fiecare data pe terenul principal cu iarba naturala atunci cand a fast solicitat pentru şedinte foto, diferite filmari sau antrenamente.

Dovada a bunei credinte stau cele 15 meciuri oficiale efectuate in regim de gratuitate şi peste 25 de antrenamente. Echipa de rugby a Jost cazata in ultimele 10 zile in cantonament la Complexul National Sportiv Arcul de Triumf Bucureşti şi totusi nu a reuşit ă ne dea un program clar de la inceput, cu toate solicitarile, pe care am fi putut să le onoram daca ar fi fost mai bine organizati.

Complexul Sportiv National Arcul de Triumf a pregatit şi predat în stare perfecta stadionul pentru meciul de pe 4 februarie 2023, cand Romania a întalnit Polonia in noua editie a Rugby Europe Championship. Ambele echipe au efectuat cateva antrenamente pe terenul principal.

 

Nu ne asumam şi respingem categoric acuzatia nefondata a domnului Alin Petrache, preşedintele Federatiei Romane de Rugby, care sustine ca din cauza terenului sintetic patru jucatori sunt accidentati. Precizam ca institutia noastra a pus la dispozitie pentru antrenamentele echipei nationale de rugby doua terenuri, unul natural şi unul sintetic.

Complexul Sportiv National Arcul de Triumf a sustinut întotdeauna şi va suspne echipa nationala de rugby prin promovarea, pe toate caile de comunicare ale institutiei, a tuturor meciurilor, actiunilor şi evenimentelor Federatiei Romane de Rugby $i militeaza pentru victoria echipei nationale în toate meciurile organizate asigurand toata baza logistica de care dispune în perfecta stare de functionare.

 

Pentru meciul cu Belgia, care va avea loc la Bruxelles, pe data de 11 februarie 2023, suntem alaturi de echipa si le dorim mult succes.

Articolul la care face referire dreptul la replică

Naţionala de rugby, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf înaintea unui test important: „Nu putem accepta să fim trecuţi la ‘şi altele’”