Naţionala de rugby, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf înaintea unui test important: „Nu putem accepta să fim trecuţi la ‘şi altele'”

Echipa naţională de rugby, care se pregăteşte de două teste extrem de importante, cu Belgia şi Portugalia, a fost împiedicată joi să se antreneze pe stadionul Arcul de Triumf, deşi antrenamentele repetate pe teren sintetic au dus, până acum, la accidentarea a patru sportivi.

09 feb. 2023, 16:54
Naţionala de rugby, interzisă pe stadionul Arcul de Triumf înaintea unui test important: „Nu putem accepta să fim trecuţi la ‘şi altele'”

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a făcut o cerere scrisă în vederea aprobării unui antrenament pe Arcul de Triumf, care era închis din cauza vremii potrivnice, motivul fiind acela că în urma antrenamentelor pe „artificial”, patru componenţi ai echipei au suferit accidentări. Deşi iniţial îşi dăduse acordul verbal, şeful complexului sportiv, Radu Popa, se pare că a revenit asupra promisiunii, astfel că rugbiştii români au fost întorşi joi din drumul spre gazon.

Echipa României, care a trecut sâmbăta de Polonia cu 67-27, are programat următorul meci în data de 11 februarie, în deplasare, cu Belgia, apoi la interval de o săptămână cu Portugalia tot în deplasare.

„Siguranța și securitatea jucătorilor sunt principalele obiective ale World Rugby, dar și a Federației Române de Rugby. Până în acest moment am avut deja 4 accidentați care au legătură directă cu antrenamentul pe gazon sintetic.

Echipa națională este în anul Cupei Mondiale, am început deja acest proces, iar nouă ni se refuză accesul în templul rugbyului românesc. Reprezentăm România în Campionatul European și am avut decența să nu intrăm pe terenul de iarbă când vremea nu ne-a permis.

Citeşte şi: Ianis Hagi nu se mai însoară cu Elena Tănase. Motivul pentru care nici măcar n-a cerut-o de soţie!

Am avut o singură solicitare pentru un antrenament astăzi pe iarbă și din păcate am fost informați în această dimineață, cu câteva minute înainte de sesiunea de pregătire, că nu putem să folosim terenul central pentru 50 de minute.

Mergem în Belgia, unde sunt sigur că nu vom avea piedici și ne vom putea antrena normal pentru că terenul din Bruxelles nu este administrat de Complexul Sportiv Național.

Naționala este un simbol important pentru orice sportiv și mai mult un brand național. Nu putem accepta să fim trecuți la „și altele”. Asta este realitatea”, a declarat Alin Petrache, președintele FR de Rugby, potrivit Prosport.

Începând cu sezonul 2023 al REC, competiţia se desfăşoară într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe. Primele două echipe din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

Citeşte şi: Giovanni Becali a făcut prăpăd după ce a intrat într-un cazinou. „N-am văzut aşa ceva în viaţa mea!”